I sidste uge skrev jeg noget sludder - lige her i din avis.

Jeg hævdede, at en læser havde fundet på en genial løsning til det efterhånden herostratisk berømte løftebord - som jeg i al beskedenhed har forsøgt at lave på en måde, så det er ganske let at kopiere, men ikke desto mindre meget effektivt.

Problemet var, at bordet nok kunne løfte sig og bære en ganske stor vægt, men desværre vippede bordpladen langt ud af vater, når man løftede den - så fandt jeg på et andet princip, så bordet løfter sig lige op, men til gengæld ikke kan løfte så effektivt.

En hel række læsere gennemskuede problemet med det oprindelige skæve løft og fandt frem til, at man bare kan montere nogle kiler i løftemekanikken - og det passer faktisk - og jeg er endda ved at lave sådan et bord og optager det samtidigt på video.

Men lige et minut før jeg sendte denne forklaring afsted til trykning, fik jeg endnu en mail fra en læser, som havde en anden ide om, hvordan man kan løse problemet med det skæve løft - meget lettere og meget smartere. Det går for vidt at forklare det her, men jeg har lige fået friske forsyninger af kridt til tavlen, så jeg laver en tegning - se foto!

Fidusen går ud på, at man bare kan anbringe hjulene, som løfter bordpladen lidt anderledes end på den oprindelige model, og det får ganske rigtigt bordet til at holde sig i vater - hvilket fik mig til at udnævne idemanden til et geni - men til gengæld forskydes det ud til siden, og det er jo ikke så genialt, at det gør noget - øv!Dette være sagt for det tilfælde, at nogen måtte gå i gang med at lave sådan et bord: Vent lige, indtil jeg har lavet den endegyldige version af bordet - med tegninger og samtlige mål - og garanti for, at lortet virker HELT efter hensigten ...

  • fyens.dk