Gør-det-selv-Kjeld: Muldvarpens fjende

Dette maskineri oser og stinker så forfærdeligt, at muldvarpe skvatter døde om.

Gør-det-selv-Kjeld: Muldvarpens fjende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans-Ove Maden fra Ullerslev skriver:

Jeg har i foråret 2017 købt en specialmaskine ved navn Mauki til bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise. Jeg har købt den som et alternativ til gift, som kun må anvendes på grunde over 2000 kvm. Maskinen er bygget på et stativ som en trillebør og består af en motor, som er tilkoblet en brændstofpumpe, der suger en blanding af diesel og benzin ind i udstødningssystemet. Blandingen giver en kraftig røgudvikling, som blæses ned i muldvarpens eller mosegrisens gange, og det dør de af. Der er ingen afstandskrav til bygninger eller andet.

Jeg købte den, fordi der måske var nogle muligheder for at bekæmpe muldvarpe og andet på en alternativ måde - på mindre grunde. I vores egen have har vi ikke haft muldvarpe, hverken i foråret eller her i efteråret. Jeg har også været på et vandværk og i private haver med gode resultater. Jeg læste om maskinen i et blad ved navn Grøn teknik og har haft kontakt til importøren, som er Alvac Construction i Vestjylland.

Jeg håber, at I vil skrive lidt om det i boligtillægget.

Venlig hilsen

Hans-Ove Madsen, Ullerslev

! Hej Hans-Ove - det være hermed gjort. Jeg forstår det sådan, at maskineriet virker på den måde, at man ved at tilsætte lidt ekstra brændstof, får man motoren til at ose og stinke så forfærdeligt, at udstødningen kvæler mosegrisene - og muldvarpene. Så langt så godt.

For en del år siden var vi plaget af muldvarpe i hele haven - det var virkelig hele matriklen, som blev pløjet igennem på kryds og tværs - og flere gange om året. Så jeg forsøgte mig med flere metoder, men uden større held - indtil jeg fandt på at koble udstødningen fra min nys anskaffede, men ældre plænetraktor til en slange, som jeg og sønnike så stak ned i de blotlagte huller - under muldvarpeskuddene. Og det virkede faktisk. Muldvarpene forsvandt. Vi koblede jo den lille traktor til gud ved hvor mange huller, og vi lod den køre ganske længe hver gang - knægten var i den alder, hvor han syntes, at det var evig sjovt, så jeg udnyttede hans arbejdskraft på det groveste.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Gør-det-selv-Kjeld: Muldvarpens fjende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce