Gør-det-selv-Kjeld: Masser af fødder til parasollen

Schmidt Deluxe - flot dansk fod til parasollen, men prisen er også derefter: 2.250 kr. For de penge ?

Gør-det-selv-Kjeld: Masser af fødder til parasollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I sidste uge spurgte Hr. Larsen fra Otterup, hvor man kan få en helt bestemt type fod til parasollen - en tung fod af beton, som er udstyret med hjul i den ene side, så den kan vippes op og trilles rundt på terrassen. 

Larsen har allerede sådan en fod, men den er i en bedrøvelig tilstand med afskallet maling, så han vil gerne have en ny - men hvor køber man den? Og den gode Larsen antydede endda, at den nye måske godt kunne være af granit.

En række læsere har heldigvis været hurtige ved tasterne - med såvel gode råd som konkrete anvisninger på, hvor man kan købe en passende fod. Wulf skriver således:

Hej Kjeld Bjerre - har lige læst din artikel om parasolfod med hjul. Og straks slog min hjerne i gang.

Jeg har godt nok ikke set præcis denne type før, men man kunne godt fremstille en lignende model i rustfrit stål og så støbe beton indeni. Jeg har nemlig et lille metalværksted, hvor jeg fremstiller det, man ikke lige kan købe. Og jeg går også og opfinder lidt småting. Blandt andet mælkekarton-askebægret, som kan ses på Facebook under metaltrolmanden.

Der er godt nok ikke så meget på siden endnu, da det er ret nyt.

Du må gerne videresende min mail til ham i Otterup - han kan bare kontakte mig, hvis det er noget, som jeg skal kigge på.

Med venlig hilsen Metaltroldmanden

? kan du også vælge at købe ikke mindre en fem 50-kilos fødder af granit i Harald Nyborg - og så er der endda råd til en hotdog på vejen hjem.
? kan du også vælge at købe ikke mindre en fem 50-kilos fødder af granit i Harald Nyborg - og så er der endda råd til en hotdog på vejen hjem.

Hej Troldmand Wulf - det er meget nemmere, at vi skriver din mailadresse lige her: hrogfruWulf@gmail.com.

Det kunne jo strengt taget være, at der er andre, som godt kunne tænke sig at vide, hvad der foregår på troldmandens værksted.

Bent Greve skriver:

Kære Kjeld Bjerre - jeg har en tilsvarende parasolfod, som også jeg har været meget glad for! Den er nok 8-10 år gammel og sandsynligvis købt i Bygma eller XLbyg. Og det vil være rigtig dejligt, hvis vi kan finde ud af, om den stadig kan købes. I så fald vil jeg nemlig også gerne købe en ny.

Kære Bent Greve - det finder man ud af ved at sætte højre fod foran den venstre - og så fremdeles, indtil man når frem til det nærmeste XL eller Bygma-marked ...

Carsten Aaby, som er boss for firmaet Schmidt Deluxe, skriver:

Kære Kjeld - du spørger i din artikel, "hvor finder man en smart parasolfod". 

Vi har egenudviklet og producerer en meget god parasolfod med hjul. Den er i beton og klarer alt slags vejr. Her er et link til vor side og webshop: schmidtdeluxe.dk/webshop/?v=dd65ef9a5579

Måske du vil oplyse det til spørgeren eller skrive det i avisen.

Kære Carsten Aaby - det er hermed sket. Vi bringer også lige et billede af foden - den er rigtig nydelig, men måske også en anelse dyr: 2.250 kroner. Det skal så siges, at i webshoppen tilbydes det venligt, at man kan "betale i små bidder" - det er så første gang, at jeg har været udsat for fænomenet "parasolfod på afbetaling".

Til slut har vi så Jannick, som bringer gode tidender - ganske vist i meget kort form:

Hej - se Harald Nyborg! De har parasolfødder af granit med både hjul og håndtag.

Hej Jannick - men hvor er hjulene? Man kan se håndtaget på billederne, men det er som om, at hjulene er fordampet op i den blå luft - og det er jo ikke helt uden betydning for ældre svæklinge som undertegnede, som formodentlig både vil få åndenød, benbrud og diskusprolaps, hvis vi skal slæbe rundt på 50 kilo granit i et latterligt håndtag - vi vil ha' hjul under!

Så jeg måtte igen til det - altså mere research, dingeling: 

- Jeg vil gerne have et alvorsord med ham Harald - altså ham fra Nyborg - forklarede jeg i telefonen, men den svarede bare:

- Du har nu tre valgmuligheder ...

Nå, men efter en længere odyssé rundt på gangene i Nyborg, eller hvor det nu var, fik jeg Ulrik Nielsen i røret - han er chef for firmaets parasolfodsdivision, og jeg satte ham straks stolen for døren og en anklagende finger i brystet:

- Hvor er hjulene?

- Jamen-jamen - de sidder da skjult inde under foden - to små hjul i den ene side og to små ben i den anden side. Sådan er alle moderne parasolfødder da lavet, siger Ulrik i den uskyldigste toneklang.

Men jeg må så forklare staklen, at en "rigtig" moderne parasolfod har to små hjul placeret synligt og helt uden på den ene side af foden - så de først får kontakt med underlaget, når man vipper foden op. Dermed får man den størst mulige stabilitet ud af en fod i en given størrelse og en given vægt - er det forstået? 

Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at lyde belærende, og jeg kunne næsten se Ulrik for mig - flov over sin uvidenhed og kravlende rundt langs panelerne. Men så tog han sig sammen og sagde modigt:

- Ingen har nogensinde oplevet, at vores den store parasolfod af granit er væltet på grund af lidt blæsevejr - den vejer 50 kilo - den kan jo holde en flagstang i kuling!

Se, det var jo et godt modsvar, men aftalen blev, at jeg får en sådan mægtig granit-sjover til test - så vil jeg i egen høje person se på, hvordan man kan bygge den lidt om og forsyne den med hjul "på den rigtige måde" - jeg aflægger rapport her i spalterne inden længe, og jeg tør vædde på, at jeg kan gøre det bedre end de kinesere, som laver Haralds fødder.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Ps: Jeg havde nær glemt det vigtigste - prisen. Granit-fødderne fra Harald Nyborg er nemlig latterligt billige: fra 218 til 408 kroner, afhængigt af størrelse. Hvor får man ellers 50 kilo blankpoleret granit for 400 kroner - i en snæver vending kan den om ikke andet bruges som gravsten. 

Gør-det-selv-Kjeld: Masser af fødder til parasollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce