Støjvold skal redde Munkebo Speedway Club

Jan O. Pedersen på speedwaybanen i Munkebo med udsigt til kranerne på Lindø. Foto: Peter Ammitzbøll

Støjvold skal redde Munkebo Speedway Club

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere verdensmester i speedway Jan O. Pedersen håber, at Munkebo Speedway Club får lov til at anlægge en ny støjvold omkring speedwaybanen i Munkebo. Det vil både sikre, at der igen kan køres Superliga i Munkebo og samtidig redde klubbens

Munkebo: Der er en aura af nedlagt industripark over Munkebo Speedwaybane, hvor publikum ikke længere slider græsset på lægterne, og banens røde slagger får lov til at ligge uforstyrret hen.

Det er ikke til at se, at for to år siden var banen hjemmebane for Danmarks bedste speedwayhold Munkebo Scorpions og hundredevis af tilskuere mødte frem, når de lokale helte kørte.

I dag må der slet ikke køres speedway på banen, efter at Kerteminde Kommune 20. april kom med et længe ventet forbud mod al kørsel på banen med maskiner på 250 og 500 kubik, fordi anlægget ikke overholder støjgrænserne i forhold til naboerne.

Den manglende miljøtilladelse er dog langt fra det eneste problem for speedwaykørerne i Munkebo. Amatørafdelingen, Munkebo Speedway Club, er nemlig røget ud i større skænderi med Munkebo Speedway Center, der ejer superligaholdet, Munkebo Scorpions. Munkebo Speedway Center skylder nemlig amatørafdelingen lidt over en halv million kroner.

- Og indtil Munkebo Speedway Center begynder at betale tilbage på det lån, får de ikke lov til at køre superliga speedway i Munkebo, fortæller den tidligere verdensmester i speedway Jan O. Pedersen, der i april blev valgt ind i amatørklubbens bestyrelse og nu forsøger at få ryddet op i, hvad han betegner som en økonomisk rodebutik.

- Havde vi penge til en advokat, så sagsøgte vi Munkebo Speedway Center, for at få dem til at betale de penge, de skylder os.

Amatørerne solgte superligaholdet

Indtil august sidste år var Munkebo Speedway Center tilknyttet Munkebo Speedway Club, men efter en del interne stridigheder valgte amatørerne at sælge Munkebo Speedway Center til John Rask, der i flere år har været en aktiv del af klubben og drevet superligaholdet.

Prisen blev fastsat til 620.000 kroner, eller det samme som Munkebo Speedway Club på det tidspunkt skyldte Kerteminde Kommune.

Pengene skulle betales til kommunen i tre afdrag om året af 51.683 kroner, og klubben kunne således regne med at være gældfri i 2020.

Den aftale holdt dog ikke ret lang tid, for allerede da første afdrag skulle betales i november 2016, var der problemer. Første afdrag blev først indbetalt i slutningen af december, og det har indtil videre været det eneste, Munkebo Speedway Club har set af penge fra John Rask.

- Da John stopper alle indbetalinger i marts, lukker kommunen for vores tilskud, fortæller Jan O. Pedersen.

I juni lykkedes klubben at indgå en ny gældsaftale med kommunen, og klubben skal nu betale 3000 kroner om måneden og kan se frem til at være gældfri i 2034.

Superliga speedway igen i 2018

Problemerne med den manglende miljøtilladelse håber Jan O. Pedersen, kan løses ved at bygge en ny støjvold rundt om speedwaybanen. Klubben har allerede foretaget de indledende undersøgelser.

- Vi har fået lavet alle støjmålinger, og de overholder de love og regler, der er, siger Jan O. Pedersen.

Støjvolden skal bygges af lettere forurenet jord med en støjskærm på toppen, og hvis politikerne ender med at give tilladelse til projektet, kan det samtidig være den økonomiske redningskrans, der kan få klubben på ret køl.

Der er nemlig en indtægt ved at modtage lettere forurenet jord, og Jan O. Pedersen forventer, at med den mængde jord, der skal bruges til at bygge støjvoldene omkring banen, vil der komme cirka otte millioner kroner i kassen.

- Et skud på tasken vil være, at det koster 6,5 millioner kroner at etablere volde og støjafskærmning, hvis der skal køres amatørspeedway på banen, og mere hvis der skal køre Superliga på anlægget, siger Jan O. Pedersen. Det vil sige, at der er rundt regnet en millioner kroner i overskud på projektet.

Det bliver dog ikke penge klubben, kan stikke i lommen, for speedwaybanen er nemlig ejet af kommunen.

- Men vi har snakket med kommunen om, at overskuddet bliver lagt i en fond til foreningslivet i Kerteminde Kommune. Det, ville jeg synes, var skide fedt, fordi andre foreninger også kunne få glæde af pengene, siger Jan O. Pedersen.

Og hvis politikerne skynder sig lidt med at godkende støjvolden, håber Jan O. Pedersen, at der kan blive kørt superliga speedway på banen i Munkebo allerede i 2018.

- Men det bliver ikke Munkebo Speedwaycenter og John Rask, der får lov til at køre. med mindre de betaler de penge, de skylder klubben, siger Jan O. Pedersen.

Støjvold skal redde Munkebo Speedway Club

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce