17-årige Tue Ernst Nielsen fra Kerteminde Vandskiklub kåret som Årets Fund ved den fynske eliteidrætsfest Sportslørdag

Odense: Han var med på fars ski som to-årig, stod alene som fire-årig - og tredoblede som ni-årig pointrekorden for sin aldersklasse. Bunken af medaljer og pokaler hjemme på værelset i Kerteminde er allerede stor, og lørdag eftermiddag kunne 17-årige Tue Ernst Nielsen fra Kerteminde Vandskiklub bringe endnu en pris med sig hjem til samlingen. Han løb nemlig med prisen som Årets Fund til den store eliteidrætsfest Sportslørdag, som hvert år finder sted i Odense Idrætshal, hvor den præstigefyldte idrætspris Årets Sportsnavn på Fyn også kåres.

Tue Ernst Nielsen er én af landets bedste vandskiløbere indenfor disciplinen trick, han er på ungdomslandsholdet og rejser til udlandet for at træne mindst én gang om året, og han har deltaget ved ungdoms EM flere år i træk.

Slår den ene rekord efter den anden

Han er indebærer af de danske trickrekorder for U10, U12, og U14 klassen. Derudover lykkedes det ham til DM i 2017 at slå den 40 år gamle trickrekord. Samlet tog han seks medaljer med sig hjem fra mesterskabet. Tidligere på sommeren triumferede han også ved de nordiske mesterskaber i Skarnes, Norge, med guld i U-17.

Fyens Stiftstidende har kåret Årets Sportsnavn i det fynske siden starten af 1950'erne. En lang række samarbejdspartnere står bag arrangementet - lige fra de fynske kommuner, Odenses sportsorganisation SIKO, Fynske Idrætsforbund, DGI, AV-Center, Bevæg Dig for Livet, Sport Event Fyn, Kulturregion Fyn og medierne TV2 Fyn, DR P4 Fyn og Fyens Stiftstidende - og sponsoren Fynske Bank. I flere tilfælde er Årets Fund senere blevet kåret som Årets Sportsnavn.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.

Mere om emnet

Se alle
Navne fra Sportslørdag

Navne fra Sportslørdag

Oplev Sportslørdag fra start til slut: Viktor Axelsen blev Årets Fynske Sportsnavn

Oplev Sportslørdag fra start til slut: Viktor Axelsen blev Årets Fynske Sportsnavn

Igen Årets Sportsnavn på Fyn: Viktor Axelsen har erobret verden

Igen Årets Sportsnavn på Fyn: Viktor Axelsen har erobret verden