Medens den professionelle del af Munkebo Speedway har trukket stikket, så går det fint for amatørerne, der nu har fået løfte om en ny støjvold

Munkebo: Hvordan kan Munkebo Speedway både være gået konkurs og i færd med at modtage millionhjælp fra kommunen?

Det spørgsmål er der en del, der har stillet avisen på det seneste.

Svaret er, at Munkebo Speedway er flere ting. Det er en Munkebo Speedway Club - altså en forening med glade amatører, og det er Munkebo Speedway Center - et selskab med professionelle kørere i ligaklubben. Det er sidstnævnte, der er gået konkurs, medens førstnævnte er på vej til at få det godt.

Efter at banerne på det kommunale anlæg i en periode har været lukket på grund af støjproblemer, fik ungdommen igen lov at køre på den lille bane i september sidste år.

Og det nye økonomiudvalg har netop besluttet, at de nok alligevel gerne vil bygge en ny, højere støjvold, sådan som der har været drøftelser om i årevis. Hvor ofte, det herefter vil blive muligt at køre på den store bane - med store maskiner - vil den kommende Miljøgodkendelse afsløre.

Der er dog knyttet betingelser, for at kommunen vil etablere støjvolden:

- Klubben skal dokumentere, at de har sponsorer, så de også kan klare den daglige drift, og så skal klubben skaffe nogle flere medlemmer til de 32, der er i forvejen, siger borgmester Kasper Olesen.

Det er betingelser, der på ingen måde skræmmer Jan O. Pedersen, der er formand for Munkebo Speedway Club. Han glæder sig over at kommunen nu imødekommer ønsket om en støjvold.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.