Kristoffer Lund Hansen er blot 15 år gammel, og det ser ud til, at hans fremtidsplaner allerede er lagt. Han har netop skrevet under med FC Midtjylland. Og drømmen er at komme til at spille i Superligaen.

Kerteminde: 15-årige Kristoffer Lund Hansen fra Kerteminde er et lysende talent. Hans evner med en fodbold resulterede i, at han søndag 14. maj var i Ikast for at underskrive en tre-årig kontrakt med fodboldklubben FC Midtjylland.

Da Kristoffer var 9 år gammel, fandt han selv og hans forældre ud af, at Kristoffer kunne noget specielt med en fodbold. Egentlig lå det ikke nødvendigvis i kortene, at Kristoffers liv skulle komme til at handle om fodbold, eftersom han i de første år kun gik til springgymnastik og svømning og først sent begyndte til fodbold. Men som Kristoffers far, Klaus Lund Hansen, siger, så gik det slag i slag, fra da Kristoffer fik lagt en fodbold for fødderne.

- Dermed ikke sagt, at han er kommet let til det. Kristoffer arbejder enormt målrettet og benhårdt for hele tiden at gøre sig bedre, siger Klaus Lund Hansen.

Flyttede hjemmefra som 13-årig

Kristoffer Lund Hansen spillede den første tid i Kerteminde. Da han var 11 år gammel rykkede han en årgang op i Kerteminde Boldklub, så han spillede på U-13 holdet. Han blev simpelthen ikke udfordret nok, hvis hans spillede med sin egen aldersgruppe.

Han bliver spottet af en scout fra FC Midtjylland, og i 2015 flytter han fra sin mor, far og søskende i Kerteminde for at bo hos en værtsfamilie i Holstebro. Her træner han i løbet af ugen med FC Midtjyllands U-14 hold og går i skole.

- Da han blev tilbudt af flytte til Holstebro, sagde vi alle sammen nej til at begynde med. Det var jo vildt, hvis han skulle flytte hjemmefra så tidligt. Men så tænkte vi over det, og Kristoffer ville så gerne. Så det fik han lov til, fortæller Kristoffers mor, Kirstin Anderson Hansen.

- Men jeg har haft mange gange, hvor jeg har haft hjemve, og hvor det ikke har været særlig sjovt. Men jeg forsøger at sige til mig selv, at nu skal jeg forsøge at fokusere på fodbolden i stedet for. Og så går det meget bedre, supplerer Kristoffer Lund Hansen.

Misundelse

Kristoffer skifter mellem at spille venstre bak og højre kant. Han er ydmyg omkring sit talent men ved også godt, hvad det er, som gør ham dygtig.

Kristoffer skifter mellem at spille venstre back og højre kant. Når han skal forklare, hvorfor han er god med en fodbold, er han både ydmyg omkring sit talent men ved også godt, hvad det er, som gør ham dygtig.

- Jeg er hurtig og nok også lidt aggressiv i min måde at spille på. Og så er jeg god til at tilpasse mig forskellige rammer, siger talentet.

Men ikke alle i hans omgangskreds har været lige støttende. Kristoffer nævner ikke selv ordet misundelse, men hans forældre og tidligere trænere indikerer det.

- Det er jo klart, at der er mange andre drenge, som gerne vil det samme, som Kristoffer gør. Så det er svært at undgå den slags, siger Klaus Lund Hansen.

Men Kristoffer lyder ikke til at være synderligt påvirket af det. I begyndelsen var det træls, siger han. Men når han fysisk er flyttet fra Kerteminde, og fokus er på fodbold, er der mange andre ting, som han bruger sin tid på i stedet.

Efter sommerferien skal han gå på ISI Idrætsefterskole i Ikast, som en del af den kontrakt, han har underskrevet med FC Midtjylland. Og så skal han træne syv gange om ugen og spille kamp. Så der bliver nok at se til for det unge talent.

- Jeg håber, at jeg på et tidspunkt kan komme til at spille i superligaen, siger Kristoffer Lund Hansen.

  • fyens.dk