19-årige Andreas Odgaard roede ni kilometer med sin far i kajak, og 10-årige Mathias Rimm Jeppesen gav sin far baghjul i den tiende udgave af Tour de Kerteminde

Munkebo: Det er noget helt særligt at kunne dele sin hobby med familien. I hvert tilfælde, hvis man spørger Ulrik Jeppesen og Claus Odgaard. I stedet for at sove længe, spise et godt langt morgenmåltid og tage den med ro søndag morgen, var de stået tidligt op for at deltage i Tour de Kerteminde. Danmarks eneste cykelløb, hvor man også kan stille op med en kajak.

- Jeg er gammel fodboldspiller, så det er faktisk ham, der har fået mig trukket ind i den her sport. Vi cykler fem-seks gange om ugen, og vi har nok kørt 200 kilometer i den her uge.

Ulrik Jeppesen, deltager i Tour de Kerteminde med sin 10-årige søn, Mathias.

Hvor mange af de 60 kajakroere og cirka 640 cykelentusiaster måtte lade familien tilbage, kunne de to herrer nyde en søndag i selskab med junior. Ulrik Jeppesen havde taget turen fra Roskilde til Munkebo med sin 10-årige søn Mathias for at cykle 60 kilometer i det nordøstfynske. Claus Odgaard fra Odense fulgtes med sin ældste søn, 19-årige Andreas, som er ved at tage et havkajak-kursus og som brugte anledningen til at sejle sin første langdistance-tur. Ni kilometer på Kertinge Nor fra Munkebo til Kerteminde.

- For tre-fire år siden fik jeg et kajak-kursus i jubilæumsgave af mine kolleger, og så fik jeg lokket min yngste søn med. Vi har været på flere overnatnings-ture med soveposer, og så syntes min kone og ældste søn også, at de ville prøve, fortæller Claus Odgaard.

- Det er enormt hyggeligt at følges ad.

Fra fodboldspiller til cykeltræner

For Andreas Odgaard er det ikke nogen helt almindelig udfordring, han har taget op. Han er nemlig spastiker. Men familien har for længst besluttet, at det ikke skal stå i vejen for eventyrlige oplevelser.

- Vi har special-indrettet kajakken til ham. Hans ben er ikke lige lange, så pedalerne har vi rettet lidt til, fortæller Claus Odgaard.

Består Andreas det såkaldte IPP1-kursus, skal han til foråret fortsætte på et IPP2-kursus, før han i sommeren 2018 kan blive frigivet til selvstændig kajak-roning. Det skal fejres med en fælles sommerferie på vandet.

- Til sommer vil vi gerne på øhop med kajakkerne i det sydfynske allesammen. Vi har også rejst rundt i USA. Så har vi bare fløjet i helikopter over Grand Canyon i stedet for at gå, fordi Andreas går så dårligt, fortæller Claus Odgaard.

10-årige Mathias Rimm Jeppesen går heller ikke af vejen for en udfordring. Han er cykelrytter i en klub hjemme i Roskilde og blev lørdag nummer to til Sjællandske Mesterskaber. Søndag stillede han op omgivet af lutter voksne mænd. Heriblandt hans far Ulrik Jeppesen, som også er hans cykeltræner til daglig.

- Jeg er gammel fodboldspiller, så det er faktisk ham, der har fået mig trukket ind i den her sport. Vi cykler fem-seks gange om ugen, og vi har nok kørt 200 kilometer i den her uge, fortæller Ulrik Jeppesen.

- Jeg så Tour de France i fjernsynet, da jeg var lille, og så tænkte jeg, at jeg gerne selv ville være med en dag, fortæller Mathias Rimm Jeppesen.

Ni kilometer på to timer

Målet med søndagens løb er at gennemføre med en gennemsnitshastighed på mellem 34 og 36 kilometer i timen.

Claus Odgaard og sønnen Andreas nød en helt anden hastighed på vandet. De brugte to timer på at ro til Kerteminde, hvor bilen ventede på dem. Resten af kajak-roerne tilbragte en halv times tvungen pause i kajakklubben, før turen gik tilbage mod mål-området i Munkebo. Et tilfredsstillende resultat, syntes Claus Odgaard:

- Det var en smuk tur. Lidt strøm og næsten inden vind på nær ude i bæltet. Vi er godt tilfredse, men også lidt trætte, lød det efterfølgende fra Claus og søn.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.

Mere om emnet

Se alle
Arrangør: - Måske er det sidste år med cykelløbet Tour de Kerteminde

Arrangør: - Måske er det sidste år med cykelløbet Tour de Kerteminde