Boldøje: Golfspillere strømmer ind hos Great Northern i Kerteminde

Det er et halvt år, siden Great Northern åbnede. Sæsonnen er ebbet ud, og cheftræner og tidligere progolfer Søren Hansen gør status. Foto: Yilmaz Polat

Boldøje: Golfspillere strømmer ind hos Great Northern i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I juli åbnede Nordeuropas største golfbane i Kerteminde. Den lukker nu ned for vinteren med et medlemstal på over 600. - Det er gået over al forventning, siger cheftræner Søren Hansen.

Kerteminde: Banens lysegrønne græstæppe er badet i skarp decembersol. En greenkeeper i overall hilser fra sin golfvogn, mens han triller forbi hovedindgangen. På parkeringspladsen holder et par enkelte biler parkeret, men ellers er der ro over Great Northern denne formiddag.

Et tyndt lag is lægger sig over de store søer i området, og golfsæsonen er så småt ved at ebbe ud. Cheftræner Søren Hansen gør status over golfbanens første levetid:

- Det er gået over al forventning. Det er blevet taget godt imod af Kerteminde, oplandet og hele Fyn, fortæller han.

I juli slog Great Northern portene op. Efter fem års byggeri, hvor 3.400.000 tons jord er blevet flyttet for at forme golfbanen, og hvor banens græs er blevet særligt udviklet til de lokale forhold, stod det 100 hektar store golfanlæg i Kerteminde klar. Et anlæg, der rummer en 18-hullers bane, et træningsanlæg, en 9-hulsbane, Restaurant Eat og 15 hotelværelser.

Før banen åbnede, var håbet, at man kunne nå op på 400 medlemmer inden årsskiftet. Allerede halvanden uge efter tilmeldingen åbnede 1. maj, havde 300 golfspillere meldt sig ind.

I dag - et halvt år efter åbningen - tæller Great Northern over 600 medlemmer. Selvom de fleste er fra Kerteminde og Fyn, huser Great Northern også to medlemmer fra Hongkong og et fra New York.

Tilbage i august meddelte Great Northerns daværende direktør, Søren Vadmand, ellers, at mætningspunktet for nye medlemmer var tæt på at være nået. Alligevel forventer Søren Hansen nu, at flere vil komme til i begyndelsen af det nye år.

- Vi blev nødt til lige at holde lidt igen. Vi ville gerne vente og se, hvor mange af vores prøvemedlemmer, der egentlig konverterede. Vi regner med, at der også bliver lavet nogle begynderhold i foråret, på samme vis som da vi åbnede, fortæller han.

Samlingspunkt

I mange år har byggeriet af golfbanen ulmet i baghaven hos indbyggerne i området. Da banen åbnede i juli, viste antallet af nye medlemmer, der aldrig før havde prøvet at spille golf, også, at interessen for den nye golfbane ikke kun fandtes blandt etablerede golfspillere. 132 personer var helt nye i sporten, da de meldte sig ind i Great Northern. Af dem har 106 i dag meldt sig ind som fuldtidsgolfspillere.

- Det vil sige, at konverteringsraten fra aldrig at have spillet golf før til lige pludseligt at spille er uhørt høj, siger Søren Hansen.

At Great Northern har ramt Kertemindeborgerne blev også anerkendt ved kåringen af Årets Borger i Kerteminde i november.

Prisen gik til Lego-arving Thomas Kirk Kristiansen, der ejer og har betalt banen, og dermed har skabt et nyt samlingspunkt for mange kertemindere.

Særlig aura

Udstyret i golfbutikken står snorlige, og hvis man beder om en kildevand, får man én med Great Northerns eget logo på.

Alligevel bryder Søren Hansen sig ikke om at kalde Great Northern for fornemt.

- Ordet forment sætter afstand til et eller andet. Sådan er det ikke her. Det her er et klasseanlæg, og det er nogle fede rammer at være i. Men det med, at vi alle er her, giver genlyd. Det er derfor folk nyder at komme i restauranten og her i akademiet og slå bolde ud. Der er en særlig aura over det, forklarer han.

Great Northern åbner igen 15. marts, og i 2019 åbner også en bygning med spa- og wellness-center.

Boldøje: Golfspillere strømmer ind hos Great Northern i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce