Årets Fund: Tue vil være verdens bedste på vandski

Tue Ernst Nielsen (i midten) kunne lørdag juble over endnu en pris. Det 17-årige vandskitalent fra Kerteminde blev kåret til Årets Fund til den store fynske sportsfest i Odense Idrætshal. Foto Birgitte Carol Heiberg

Årets Fund: Tue vil være verdens bedste på vandski

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årige Tue Ernst Nielsen fra Kerteminde blev lørdag kåret som Årets Fynske Fund. I næste uge rejser han fire måneder til Florida for at lære af verdens bedste

Kerteminde: Nerverne sad uden på tøjet hos det 17-årige vandskitalent Tue Ernst Nielsen fra Kerteminde, da der lørdag eftermiddag skulle uddeles priser til Sportslørdag i Odense Idrætshal:

- Jeg har det ligesom før en stor konkurrence, fortalte han, mens venner og familie fra Kerteminde Vandskiklub gjorde klar til heppekor omkring ham.

Få minutter efter kunne han indkassere endnu en pris til sin imponerende samling af medaljer og pokaler hjemme på drengeværelset i Kerteminde. Tue Ernst Nielsen blev nemlig kåret til Årets Fund 2017 for sine præstationer i året, der er gået.

Mit mål er helt sikkert at komme til toppen. Vi snakker verdensmester, men der er lang vej. Selvom jeg har gjort det her i mange år ved jeg, at jeg har mange år igen. Men jeg glæder mig.
Tue Ernst Nielsen, Årets Fund
Tue Ernst Nielsen er vokset op få minutters gang fra Kerteminde Fjord. Han var med på sin fars vandski som to-årig, stod alene som fire-årig - og tredoblede som ni-årig pointrekorden for sin aldersklasse.Foto: Laust Jordal.
Tue Ernst Nielsen er vokset op få minutters gang fra Kerteminde Fjord. Han var med på sin fars vandski som to-årig, stod alene som fire-årig - og tredoblede som ni-årig pointrekorden for sin aldersklasse.Foto: Laust Jordal.

Vil være verdens bedste

I sommer blev han nummer otte til Europamesterskaberne, hvor han samtidig satte ny dansk juniorrekord for første gang i 40 år. Derudover er han dansk og nordisk mester for seniorer.

- Jeg er stolt og glad. Det her viser, at selvom vandski er en meget lille sport, så kan man stadig nå frem indenfor sporten. Det her betyder, at det helt sikkert vil skabe mere opmærksomhed om vandskisporten, fortæller han.

Tue Ernst Nielsen er vokset op få minutters gang fra Kerteminde Fjord. Han var med på sin fars vandski som to-årig, stod alene som fire-årig - og tredoblede som ni-årig pointrekorden for sin aldersklasse. Selvom næsten alle de andre drenge i klassen på Kerteminde Byskole gik til fodbold, gik han sine egne veje. Lod de lyse lokker vokse sig lange og dygtiggjorde sig i trick på vandski. Og i dag er ambitionerne større end nogensinde:

- Mit mål er helt sikkert at komme til toppen. Vi snakker verdensmester, men der er lang vej. Selvom jeg har gjort det her i mange år ved jeg, at jeg har mange år igen. Men jeg glæder mig, fortæller han ydmygt.

Penge med fra Kerteminde

Om en uge pakkes kufferten til fire måneders ophold i USA. Med sig har han blandt andet 25.000 kroner i lommen fra Kerteminde Kommunes Fortjenstfond:

- Jeg har fået et tilbud fra én af verdens bedste vandskiklubber i Florida. Cory Pickos. Jeg regner med, at når jeg kommer hjem, vil jeg være i super god form til at lave nogle nye danske rekorder og få en fed sæson herhjemme i Danmark, fortæller han.

Når kalenderen runder marts, får han besøg af familien fra Kerteminde, så de sammen kan holde hans 18-års fødselsdag på amerikansk jord. Sportsgrenen er efterhånden blevet en regulær familieaktivitet, og faren Claus Ernst Nielsen, moren Charlotte Laursen og broderen Mikkel var også med i Odense Idrætshal til Sportslørdag. Han har i mange år været træner i vandskiklubben, hun er formand for klubben.

- Kom her og få et kram. Jeg er så super stolt af dig skat, lød det fra mor Charlotte Laursen, da Tue Ernst Nielsen vendte tilbage til klubbens stand i idrætshallen.

Familiens 17-årige tilbringer dog ikke alle sine timer med at træne musklerne op til vandski eller snurre rundt i luften over fjorden. Når han vender tilbage fra træningslejren tager han fat på endnu et grundforløb af sin uddannelse til tømrer på Syddansk Erhvervsskole.

Årets Fund: Tue vil være verdens bedste på vandski

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce