Søren Eriksen og Jørgen Larsen trænede Kristoffer Lund Hansen, da han spillede i Kerteminde Boldklub på U-13 og U-14 holdet. De giver tre gode råd til, hvordan man kan blive professionel fodboldspiller.

Du skal have træningsparathed. Der er stor forskel på, hvordan du møder op til træning. Nogle møder op og pjatter lidt rundt og gider måske ikke rigtig, hvis det regner eller sådan. Men hvis man nu ser på Kristoffer (Lund Hansen. red.), så er noget af det, der gør ham speciel, at han altid er parat til træning. Han kan sagtens være social og grine og hygge sig sammen med de andre. Men når vi træner, så træner vi. Og man kan pjatte inde i træningsrummet. Og så bliver ens træning bare mere udbytterig på længere sigt. Når det så er sagt, er det også vigtigt at understrege, at man skal have talentet.

Så skal man være målrettet. Hvis du har en drøm, der hedder, at du gerne vil noget seriøst med dit spil. Måske at blive professionel. Så skal man altså turde gå efter det og gøre alt det benhårde arbejde. For det er hårdt. Og det er for eksempel også at træne, når der ikke er holdtræning. Når Kristoffer er hjemme i Kerteminde, kommer han jævnligt over til mig for at spørge, om han lige kan få nøglerne, så han kan løbe over og skyde på mål. Det kommer man langt med.

Og det er klart, at når man er så ung, skal man have et bagland, som hjælper én. Man kan ikke gøre det alene. Ens forældre og familie skal bakke op og hjælpe. Det kræver jo tit, at de unge spillere bliver kørt frem og tilbage i det meste af landet for at spille den ene kamp efter den anden. Så det tager mange ressourcer. Og det kræver, at man har nogle forældre, som er lige så meget med i det, som du selv er.

  • fyens.dk