- Jeg har altid haft motorsport i blodet

Ebbe Nymann forelskede sig for mange år siden i Porsche. Det er stadig hans yndlingsbil og han sælger mange af dem i virksomheden Classic Cars.

- Jeg har altid haft motorsport i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

72-årige Ebbe Nymann fra Langeskov har startet virksomheden Classic Cars, efter han solgte den virksomhed, han byggede op fra grunden.

Der er en let lugt af værksted og benzin, når man træder ind i hallerne, hvor Classic Cars holder til. Det første man ser, et sæt røde klassiske sportsvogne. Gamle MG'ere på venstre hånd og nede i hjørnet en klassisk Mercedes. Classic Cars har til hver en tid cirka 80 klassiske efterkrigsbiler, og sælger cirka 75 om året.

Det er 72-årige Ebbe Nymann, der har startet Classic Cars og nu driver forretningen og et tilhørende værksted. Da han for år tilbage solgte den produktionsvirksomhed han har startet op fra grunden, havde han ikke mistet virkelysten, tværtimod kriblede det i fingrene efter at have mere med gamle klassiske biler at gøre:

- Jeg har altid haft motorsport i blodet. Det startede da, jeg som ung kørte Speedway på højt plan. Jeg kørte på hold med Verdensmesteren Ole Olsen, og den gamle speedwaycykel står ude i hallen endnu.

- Da jeg solgte min virksomhed fik jeg tid til at gøre noget ud af de klassiske biler, så det har jeg kastet mig over.

Og Ebbe Nymann gør ikke tingene halvt. Han begyndte at besøge classic car-events rundt om i verden og begyndte at købe og sælge dem. Han ejede allerede hallerne, nu skulle de fyldes op.

- Efter nogle år havde jeg så 80 biler stående, og der bliver nu også solgt cirka 75 om året. Det er både mine egne biler jeg sælger, men også for andre imod en lille kommission. Og det foregår stille og roligt, jeg har jo bilerne stående, og så kan man komme og se, hvis man er interesseret i dem, siger Ebbe Nymann.

- Og de bliver faktisk solgt til folk rundt om i hele verden. Jeg har sendt en bil til Malta, og jeg har netop sendt en gammel Citroën til New York, siger han.

Nostalgi i bilerne

Ebbe Nymann fortæller, at den typiske køber af de klassiske biler er 55 år og derover. Og det er typisk mænd, der ligesom ham selv har solgt en virksomhed og nu har nogle penge, som skal investeres:

- Når folk kommer her, så siger de nogle gange "Uuuh, sådan en har min far haft". Og så får de nærmest tårer i øjnene. Sådan har jeg det også lidt selv, vi bliver helt nostalgiske omkring bilerne.

- Jeg har i øvrigt ikke de helt dyre biler. Jeg går efter de biler, som mange faktisk har råd til at købe. De helt kostbare biler er ikke mit speciale, siger Ebbe Nymann.

Bilerne vi går forbi ude i hallen er for eksempel en Jaguar XJ40 Daimler D6. Den er sprødt grålakeret. Den koster 75.000, men ligner i øvrigt en million. Der er også mange Porscher, som Ebbe Nymann holder meget af. Man forstår hvorfor mændene går herfra med en nostalgisk tåre i øjenkrogen.

Yndlingsporsche

Ebbe Nymann har altid haft forkærlighed for Porsche. Og netop porschebiler har Ebbe Nymann mange af. Ikke mindste, fordi de har vidst sig at være gode investeringsobjekter:

- Mange blade har skrevet om, hvordan klassiske biler faktisk har været en vildt god investering de sidste fem år. Bestemte mærker, heriblandt Porsche, er steget mere i værdi end aktier. Det er pænt, siger han.

Men det er nu ikke primært derfor at folk køber bilerne, fortæller Ebbe Nymann.

- Det er folk som har lidt penge på kistebunden. Og i stedet for at sætte dem i banken til ingen rente, så vil de ud og more sig lidt for dem. De køber typisk en gammel MG og så kan de finde på at melde sig ind i en MG-klub og køre sammen med dem og få noget socialt ud af det. Det handler også meget om det sociale omkring bilen, siger Ebbe Nymann.

- Jeg har altid haft motorsport i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.