En 49-årig mand blev lørdag aften udsat for en mindre bortførsel under et røveriforsøg midt i Kerteminde.

Manden kom lidt før klokken 23 kørende i sin bil på Vestergade. Ud for værtshuset Den røde Pimpernel stod en svajende mand på kørebanen, og bilisten var nødt til at stoppe.

Hurtigt åbnede den fremmede mand døren i bilens højre side, satte sig ind på passagersædet og slog bilisten i hovedet med et knytnæveslag. Herefter krævede han at få udleveret 800 kroner, men bilisten svarede, at han ikke havde pengene.

I stedet tvang den fremmede bilisten til at køre ad Kattestræde og Langegade til torvet, hvor han forlangte, at bilisten hævede pengene i en hæveautomat. Han gav ham yderligere to knytnæveslag i hovedet, inden den 49-årige fik lejlighed til at snuppe nøglerne til bilen og stikke af.

Derefter forfulgte røveren bilisten i løb nogle hundrede meter gennem byen, men da bilisten var i god form, måtte han give op. Bilisten kom ikke til skade under røveriet.

Politiet efterlyser vidner, der har set episoden eller kender gerningsmanden. Han beskrives som dansk, omkring 30 år, muskuløs, 170-175 cm høj, med kort mellemblondt hår med sideskilning og iført en hvid skjorte med lodrette striber. Han var påvirket og meget opfarende med kraftige skift i temperamentet. Bilen er en hvid Peugeot.

Selv om han stod uden for Den røde Pimpernel, har han ikke været inde på værtshuset. Ifølge den overfaldne bilist var der mennesker på Torvet under røveriforsøget. Dem vil politiet gerne i kontakt med. Man kan kontakte Fyns Politi på telefon 114.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Under mistanke: 22-årig anholdt for bortførsel i Kerteminde

Under mistanke: 22-årig anholdt for bortførsel i Kerteminde

Stadig sigtet: 22-årig mand løsladt i sag om bortførelse i Kerteminde

Stadig sigtet: 22-årig mand løsladt i sag om bortførelse i Kerteminde

Under mistanke: 22-årig anholdt for bortførsel i Kerteminde

Under mistanke: 22-årig anholdt for bortførsel i Kerteminde