Niels Bredmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 Seniorforsker Niels Bredmose, Fredens Alle 30, Odense SV, har i morgen 40 års jubilæum som forsker ved Institut for Havebrugsproduktion, Kirstinebjergvej 10, Årslev.

Efter hortonom uddannelsen startede han i 1969 som forsker ved Statens Væksthusforsøg, der dengang lå i Virum. Han flyttede med, da man fra 1975 samlede det meste af havebrugsforskningen i Årslev og er nu sammen med de andre ved Instituttet ansat ved Aarhus Universitet. Han blev udnævnt til seniorforsker i 1992.

Niels Bredmose har det meste af karrieren forsket i blomsterproduktion. Særligt holdbarhed af snitblomster var i en årrække hans speciale, siden blev forskningen udvidet til potteplanter og stiklinger til formering af potteplanter. I en årrække udviklede han en produktionsmetode for afskårne roser, der byggede på at stikke en stikling og høste bare en rose på planten.

Han er blandt kollegerne kendt for at kæle for detaljerne og han arbejder altid på at opnå det perfekte resultat. Det er hos ham man han få gode råd og kritisk gennemgang af sine manuskripter. For tre år siden skiftede opgaverne markant indhold, da han blev daglig leder af et EU projekt om frugtforskning. Et projekt med mere end 200 forskere fra 16 lande, hvor forskerne arbejder med produktkvalitet og sundhedseffekter af æbler. Niels Bredmose fungerer også som referee ved en række videnskabelige tidsskrifter.

Jubilæet fejres på instituttet den 4. maj kl. 11.30

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce