Berejst forstander


Berejst forstander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubilæum 25

Orla Hansen, forstander på Andebølle Ungdomshøjskole.

Orla Hansen, har 25-års jubilæum 1. februar.

Han blev ansat på skolen i 1985 som pedel. Hans kvalifikationer var en uddannelse som elektriker. Han havde forinden deltaget i kurser om keramik, læder og smykker og underviste også i dette på skolen samtidig med pedeljobbet.

I januar 2006 stoppede skolens forstander, og personalegruppen valgte Orla Hansen som konstitueret forstander. I sit virke som forstander har han med kollegers hjælp sørget for, at skolen blev godkendt af Evalueringsinstitut Danmark til at optage elever på studieforberedende kursus. Herefter er han hvert år rejst til Kina og Nepal for sammen med agenter at rekruttere elever, som havde interesse for at studere i Danmark.

Det er endvidere Orla Hansen, der har været primus motor med Cirius-elever, dvs. elever fra de nye EU-lande, som kan studere i Danmark med støtte. Det har resulteret i, at skolen er blevet en global skole med mange nationaliteter og et internationalt miljø.

Forud for sin ansættelse på Andebølle Ungdomshøjskole har Orla Hansen levet et usædvanligt og spændende liv. I 1974 rejste han for Mellemfolkeligt Samvirke til Zambia, Tanzania og Lesotho i Afrika og arbejdede for dem i cirka to år. Herefter blev han ansat på Cook’s Farm i Zambia som leder i agricultual development and maintaince. Jobbet indebar at få maskiner til at virke under ofte problematiske forhold samt at oplære og lede de lokale.

I 1980 tog han til Lesotho og blev leder af en del af Thaba Tseka-projektet.

Da han vendte tilbage til Danmark i 1983, købte han en gård, hvor han drev landbrug ved siden af sit job som pedel.

Jubilæet fejres med reception på Andebølle Ungdomshøjskole den 13. februar.

Berejst forstander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce