25 år i de fynske skove


25 år i de fynske skove

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovfoged Peder Dammand, Langstedvej 18, Glamsbjerg, har på fredag været ansat 25 år i Skovdyrkerforeningen Fyn.

Jobbet fik han lige efter at have afsluttet uddannelsen som skov- og landskabsingeniør. De første to år var han assistent for Hvenegaard og derefter blev han udnævnt til skovfoged.

Peder Dammand har gennem sin uddannelse og tidligere arbejde en solid praktisk tilgang til skovbrug. Det sidste år af uddannelsen var han elev hos skovfoged Gormsen i Vejle Amts Skovdyrkerforening. Det år gav ham smag for arbejdet med rådgivning blandt de mindre skovejere.

Han stammer fra Bjerre Herred lidt vest for Juelsminde, hvor hans hjem lå ved det højeste punkt i den egn og han altid haft et godt overblik og sans for at se de store linier.

I 1984 var der gode priser på nåletræ, og Peder Dammand fik godt gang i udtyndingerne i nåletræ, og der kom flere medlemmer til foreningen. Mange har haft ham som skovfoged i alle årene.

Ud over interessen for rådgivning er Dammand optaget af handel i ordets bedste betydning. Han forstår, selv i vanskelige tider, at holde en tæt kontakt til aftagerne og få solgt meget mere end kolleger andre steder. Denne evne til at agere i selv et vanskeligt marked, er til uvurderlig gavn for medlemmerne.

Tidligere har han også stået for handel med planter, kemikalier, gødning, pyntegrønt og juletræer.

Peder Dammand er meget vellidt af medlemmerne og respekteret af skovarbejdere og entreprenører. Alle ved at de kan regne med en aftale med ham.

Han er god til at organisere, kan få ting til at fungere og kan forudse, hvor noget kan gå galt. Ud over den store interesse for skovbrug er Peder Dammand optaget af politik, flugtskydning, jagt og en stor vennekreds, der gerne deltager i et spil kort eller en rockkoncert.

Han har en meget tør humor, men man skal ikke glemme, at under det nu grånende hår gemmer sig en rødhåret mand med et vedholdende engagement.

Reception på Glamsbjerg Hotel, Glamsbjerg, fredag kl. 13-16.

25 år i de fynske skove

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce