Bulldogs satser på balkansk blod

Bulldogs-fan fejrer en scoring mod Esbjerg i forrige sæson. Efter 0-7-fiaskoen mod Rungsted i fredagens pokalsemifinale i Herning har Bulldogs i den grad brug for et godt resultat tirsdag aften. Foto: Laust Jordal

Bulldogs satser på balkansk blod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 31-årige ned Lukacevic fra Canada er hentet på en kontrakt sæsonen ud som afløser for den fyrede Anthony Camara. Lukacevic når dog næppe at få arbejdstilladelse til at spille tirsdag aften mod Esbjerg.

Ishockey: Før tirsdagens udekamp mod Esbjerg har Odense Bulldogs endelig fundet en afløser for den canadiske forward Anthony Camara, der for nylig fik ophævet sin kontrakt efter nogle episoder i træningen, som klubben åbenbart ikke kunne leve med.

- Vi har nu fundet en offensiv profil. Manden er fra Canada, med montenegrinske rødder, og han hedder Ned Lukacevic, siger Henrik Benjaminsen i en pressemeddelelse.

Lukacevic er 31 år og kan både spille center og venstre wing. I 2004 blev han draftet som nummer 110 i NHL af Los Angeles Kings. Efterfølgende har han været på kontrakt i Philadelphia Flyers, Boston Bruins, Colorado Avalanche og Edmonton Oilers. Det er dog aldrig blevet til NHL-debut. Ned Lukacevic har også prøvet lykken i Europa og startede denne sæson med at spille for en ungarsk klub, men det blev til et kort ophold, og siden da har han været klubløs. Nu går turen så til Odense, og hovedpersonen selv glæder sig over skiftet.

- Det var en god mulighed for mig at skifte til Odense. Det var en mulighed som jeg ikke troede, jeg ville få så sent på sæsonen, specielt efter hvordan mine to sidste sæsoner er gået, siger Ned Lukacevic.

- Henrik Benjaminsen har virkelig skaffet en masse information om mig, min historie og min baggrund. Og jeg var helt ærlig over for ham. Jeg fortalte ham, at jeg har skiftet klub en del gange, og ikke har kunne finde en god rytme. Men jeg har lært af mine fejl, og jeg tror, at jeg har en masse gode år i mig endnu, uddyber Lukacevic.

Har scoret konstant

Formand Henrik Benjaminsen glæder sig over aftalen med den nye canadier.

- Vi har været på jagt efter en erfaren spiller med offensive kvaliteter. En spiller, der ikke kun i én sæson har vist han kunne lave point, men som kontinuerligt har produceret igennem flere sæsoner. Det har vi fundet med signingen af Ned. Han har vist, at han kan producere mange point i de klubber han tidligere har været i, siger Henrik Benjaminsen.

- Ned har så i sidste sæson og i år været uheldig med de klubber han er kommet til, og det er derfor også en sulten spiller, der kommer til Odense for at vise sit værd. Men samtidig er det også en spiller, der mangler kamptræning, og vi må forvente, at han skal bruge nogle kampe til at få det på plads, uddyber formanden, der selv har en lang karriere bag sig som stabil og stærk back i Esbjerg og Odense.

Ned Lukacevic har spillet i flere europæiske ligaer, heriblandt Sverige, Tyskland, Slovakiet, Polen, Ungarn og nu Danmark.

- Jeg ser meget frem til Danmark. Jeg kender Jacob Johnston, og han har fortalt mig en del om ligaen. Det skulle være en hurtig liga med hårdtarbejdende spillere. Dansk hockey er meget respekteret. Jeg er meget taknemmelig for den mulighed, jeg har fået, siger Lukacevic.

Det er dog ikke sandsynligt, at Lukacevic spiller allerede tirsdag mod Esbjerg.

- Ned Lukacevic afventer lige nu arbejdstilladelse, før han er klar til at spille, afslutter Henrik Benjaminsen.

Vital match om billet

Der er dog rigeligt med kampe tilbage i grundspillet til at komme i form. Allerede på fredag spiller Odense hjemme mod Aalborg, før turen søndag går til Gentofte.

Der er 11 kampe tilbage af grundspillet - inklusive kampen mod Esbjerg - og Odense ligger nummer fire af de 11 hold med 70 points. Foran Rødovre og Rungsted med henholdsvis 64 og 63. Øverste ligger Herning, Aalborg og Frederikshavn.

Netop Esbjerg er nummer syv med 60 point - altså 10 efter Odense - og den forsvarende mester vil derfor være stærkt opsat på at hente en sejr og tre points i Odense.

De øverste seks efter grundspillets 50 kampe kvalificerer sig direkte til slutspillet, der køres i form af kvartfinaler. De sidste to hold findes efter en lille ekstra-turnering mellem holdene fra nummer syv-10.

Bulldogs satser på balkansk blod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce