Fyens Stiftstidendes politiske redaktør, Elisabet Svane, erfarer fra kilder tæt på Venstre-formanden, at han, som situationen er lige nu, vil trække sig på eller efter hovedbestyrelsesmødet tirsdag aften.

Alt tyder på, at Venstre skal have ny formand. Fyens Stiftstidendes politiske redaktør, Elisabet Svane, erfarer fra kilder tæt på Lars Løkke Rasmussen, at V-formanden vil trække sig på eller efter hovedbestyrelsesmødet i Odense i aften.

- Det er beslutningen, som jeg hører det lige nu. Han vil dog først forklare sig over for hovedbestyrelsen, og andet ville også være mærkeligt, siger Elisabet Svane.

Forud for gruppemødet tirsdag formiddag trak en række ordførere fra folketingsgruppen støtten til Lars Løkke. Ifølge DR Nyheder gjaldt det retsordfører Karsten Lauritzen, kulturordfører Michael Aastrup Jensen og SU-ordfører Mads Rørvig. Og ifølge TV2 Midt/Vest også trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Elisabet Svane mener, at flere folketingsmedlemmer har været presset af deres baglande, hvor en række kommuneforeninger allerede har trukket deres støtte til Lars Løkke. Samtidig begynder venstrefolkene ifølge Elisabet Svane at orientere sig i en politisk virkelighed, hvor Lars Løkke ikke er Venstres formand.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
Løkke i Odense: Se billederne

Løkke i Odense: Se billederne

2
Avis: Venstres kronprins er klar til at udfordre Løkke

Avis: Venstres kronprins er klar til at udfordre Løkke

Kommentatorer: Gade er en del af det taktiske spil