20 dages fængsel til fodboldtossen

Se billedgalleri
Først kunne han frit gå fra byretten med en betinget fængselsstraf på 30 dage. Men i dag blev manden, der er kendt som fodboldtossen, fordi han under landskampen i juni mellem Danmark og Sverige løb ind på banen og forsøgte at overfalde dommeren, idømt 20 dages ubetinget fængsel ved Østre Landsret. Retsformanden ville sende et klart budskab om, at tilskuere ikke ustraffet får lov at forcere hegnet til fodboldbaner. Og slet ikke i et forsøg på at udøve vold mod dommeren.

20 dages fængsel til fodboldtossen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Truslen om ubetinget fængsel skal skræmme tilskuere fra at løbe på banen.

Det må ikke ske igen, og derfor skulle straffen være hård. Det var begrundelsen, da Østre Landsret tirsdag skærpede straffen til den mand, der overfaldt dommeren i en landskamp mod Sverige.

- Hensynet til, at sportskampe kan gennemføres uden indgriben fra udenforstående over for deltagerne i kampen, og ikke mindst kampens dommer, må tillægges vægt ved fastsættelsen af straffen, sagde retsformand Henrik Bloch Andersen, da dommen faldt.

Retsformanden forklarede også, at straffen skulle være ubetinget for i fremtiden at afskrække andre fra at lave lignende numre.

Den 29-årige mand, som ikke selv var til stede under retsmødet, slap ved byretten i september med 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste. Blandt andet fordi dommeren mente, at sagen i forvejen havde taget hårdt på manden.

20 dages fængsel til fodboldtossen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce