Vermund udfordrer Thulesen Dahl i DF-land

Pernille Vermund, formand Nye Borgerlige, har nu besluttet sig for at blive spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Dermed går hun lige i struben på Dansk Folkeparti, der er ekstremt populære i dele af det sydjyske. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Vermund udfordrer Thulesen Dahl i DF-land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye Borgerliges formand og stifter, Pernille Vermund, stiller op som partiets spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Dermed udfordrer hun Dansk Folkeparti, der specielt har Sønderjylland som partiets højborg. Derfor kan vi i høj grad vente os en valgkamp, der kommer til at handle om udlændingestramninger, forudser partiformanden.

Valg: Der er en heftig valgkamp i vente i det sydjyske. Nye Borgerliges stifter og formand, Pernille Vermund, har besluttet sig for at være partiets spidskandidat i Sydjyllands Storkreds til næste valg. Dermed tager hun direkte kampen op mod Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl (DF), der har Sydjylland og især Sønderjylland som partiets absolutte højborg.

- Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, at jeg stiller op, hvor Dansk Folkeparti har størst opbakning. Det er jo derfor, jeg føler, jeg kan identificere mig med den grundstemning og kultur, der er her i området. Den følelse er mindre, når jeg står på Østerbro eller Nørrebro, end når jeg står i Sydjylland, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige
Nye Borgerlige blev stiftet i efteråret 2015 af Pernille Vermund og Peter Seier Christensen.21. september 2016 havde partiet nok underskrifter til at stille op til Folketinget.

Partiet er først og fremmest kendt for en stram udlændingepolitik og en liberal økonomisk politik.

Ved det seneste kommunalvalg lykkedes det blot partiet at få valgt en enkelt kandidat ind i en kommunalbestyrelse.

Partiet satser på at få 5-6 procent af stemmerne ved næste folketingsvalg.

Handler om udlændinge

Selvom den nordsjællandske arkitektuddannede partiformand endnu ikke har meget mere end ferieminder til fælles med Sydjylland, så ser hun regionen som et oplagt sted at sikre sig et mandat til Folketinget. Ved folketingsvalget i 2015 viste det sig, at der er udpræget støtte til højrefløjspartier i kredsen, da Dansk Folkeparti blev det største parti i hele storkredsen. Derfor forventer hun også, at der bliver en heftig kamp om de højreorienterede vælgere i det, der også populært kaldes det gule Danmark.

- Der er mange, der stemmer enten Venstre eller DF. Og på den måde tager jeg kampen op mod Thulesen Dahl. Det her er hans hjemstavn, så jeg begiver mig ind på hans område, siger Pernille Vermund, der ikke lægger skjul på, at udlændingepolitikken derfor også bliver en nøgle til valget i Sydjylland.

- Det kommer helt klart til at handle om at få styr på udlændingepolitikken. Kristian Thulesen Dahl må stå til ansvar for, at han var formand for det næststørste parti, da migranterne krydsede grænsen, mener Pernille Vermund.

Opgør med spærregrænsen

Det er dog ikke kun på grund af Dansk Folkepartis store tilslutning, at Pernille Vermund nu har besluttet at stille op i Sydjylland. Hun havde i første omgang egentlig foretrukket at stille op i Helsingør i Nordsjælland, men taktiske årsager gør nu, at hun med jævne mellemrum må tage turen til Jylland.

Mette Thiesen, der som den eneste fra Nye Borgerlige blev valgt ind ved det seneste kommunalvalg, har nemlig udpeget Nordsjælland som sin opstillingskreds, og derfor tror Pernille Vermund, at partiet får mest ud af, at partiets absolutte frontfigur henter stemmerne i det sydjyske. Og stemmer er der i den grad brug for. En meningsmåling fra juni 2016 viste, at hver tiende ville overveje at stemme på partiet, hvis det blev opstillingsberettiget, men i dag viser meningsmålingerne et parti, der hele tiden bevæger sig lige omkring spærregrænsen.

- Vi skal nok blive valgt ind. Når først valgkampen starter, vil vi få lige så meget opmærksomhed som partierne i Folketinget, så jeg tror helt sikkert, vi kan få valgt en kandidat fra hver storkreds med undtagelse af Bornholm, siger Pernille Vermund.

Der skal senest være folketingsvalg 17. juni 2019.

Vermund udfordrer Thulesen Dahl i DF-land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce