Thulesen Dahl til Vermund: Drop taktikken og samarbejd med DF

Kristian Thulsen Dahl (DF) frygter ikke formand for Nye Borgerlige Pernille Vermunds indtog i Syd- og Sønderjylland, men opfordrer hende til at samarbejde med Dansk Folkeparti om udlændingepolitikken. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Thulesen Dahl til Vermund: Drop taktikken og samarbejd med DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer Pernille Vermund til at begrave stridsøksen og i stedet samarbejde med Dansk Folkeparti om udlændingepolitikken op til næste folketingsvalg. Det sker, efter at formanden for Nye Borgerlige i går meddelte, at hun stiller op som partiets spidskandidat i Thulesen Dahls højborg, Sydjyllands Storkreds.

Reaktion: Det lugter af taktik frem for reel politik.

Sådan lyder meldingen fra Kristian Thulesen Dahl (DF), efter at formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, onsdag trængte ind på Dansk Folkepartis territorie ved at stille op som Nye Borgerliges spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Derfor inviterer Thulesen Dahl Pernille Vermund til at droppe taktikken og i stedet samarbejde med Dansk Folkeparti på udlændingeområdet.

- At Pernille Vermund gør mig til hovedmodstander handler om, at hun gerne vil i Folketinget, og at vores stemmer er lette at fange. Men det er ikke særlig konstruktivt at bruge kræfterne på at bekæmpe hinanden. Vi burde bekæmpe dem, der politisk vil noget helt andet på udlændingeområdet, siger Kristian Thulesen Dahl, der dermed opfordrer Pernille Vermund til at se Dansk Folkeparti som en samarbejdspartner frem for en konkurrent.

Vermund kan true kommuner i Syd- og Sønderjylland

Selvom Kristian Thulesen Dahl spår Nye Borgerlige en fremtid i Folketinget allerede efter næste folketingsvalg, frygter han ikke, at det bliver på Dansk Folkepartis bekostning.

- Jeg kender mange af vores vælgere, og jeg ved at mange af dem er optagede af, at vi har et Danmark i balance, siger han.

Dermed italesætter han det, der ifølge ham bliver afgørende, når syd- og sønderjyderne går til valgurnerne senest d. 19. juni 2019 - nemlig den økonomiske politik. Her er Nye Borgerlige langt mere liberale i deres tilgang end Dansk Folkeparti. Eksempelvis nævner Thulesen Dahl det kommunale udligningssystem, der skal sikre økonomisk lighed mellem landets kommuner.

- Nye Borgerlige ønsker at afskaffe det system, og det risikerer at trække tæppet væk under nogle kommuner i Syd- og Sønderjylland, siger han.

Siger du det for at overbevise syd- og sønderjyderne om, at Dansk Folkeparti stadig er det rigtige parti for dem?

- Det skal de selv afgøre på en valgdag. Man må ikke undervurdere syd- og sønderjyderne. For selvom udlændingepolitik er vigtigt, er de som alle andre i stand til at tage stilling til den samlede politiske pakke, vi som partier tilbyder hver især, siger Kristian Thulesen Dahl.

Thulesen Dahl til Vermund: Drop taktikken og samarbejd med DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce