Bilisme

Søren Rasmussen fra Aarhus har droppet privatbilen og meldt sig til en delebilsordning. Det har han ikke et øjeblik fortrudt.

Der er god økonomi i at droppe ejerbilen og i stedet melde sig ind i en delebilsordning, sådan som fremtiden i følge en ny international KPMG-undersøgelse tegner sig for privatbilismen. I hvert fald, hvis man som 54-årige Søren Rasmussen fra Aarhus ikke har brug for at køre land og rige rundt på daglig basis.

For et års tid siden tilmeldte han sig en delebilsordning, hvor han bor - i Boligkontoret Aarhus' afdeling i Reginehøj. Den giver ham adgang til en el-drevet Renault Zoe.

- På månedsbasis sparer jeg i omegnen af 4000 kroner. Dertil kommer, at der ikke er noget bøvl overhovedet. Jeg booker den via telefonen og afhenter bilen på sin plads i fuldt opladet stand, få skridt fra min bolig. Når jeg er færdig, sætter jeg den samme sted igen og skal ikke tænke på mere.

Søren Rasmussen har ikke det vilde kørselsbehov og har derfor tilmeldt sig en ordning, hvor han betaler 399 kroner om måneden, der giver adgang til 12 timers kørsel.

- Når måneden er omme, kan der blive tale om en efterbetaling, hvis jeg har kørt mange gange eller haft længere ture. Det er nu ikke så voldsomt, jeg tror det højeste, jeg har været oppe på, er en ekstra betaling på 1800 kroner. Det er jo ingenting, når jeg sammenligner med dengang, jeg havde min egen bil. Det var udgift på udgift, for man kunne aldrig vide, hvornår man fik en skade eller fik indbrud i bilen, og sommer og vinterdæk skulle også skiftes. Det skal jeg slet ikke tænke på mere.

- Eneste lille minus er, hvis man kører langt, at man skal huske at orientere sig om, hvor man kan få ladet op, ellers kan man få problemer, siger Søren Rasmussen.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
Delebilen er fremtiden: Hver anden bilforhandler kan være væk om syv år

Delebilen er fremtiden: Hver anden bilforhandler kan være væk om syv år