Sex og Samfund: - Måske er det kun toppen af isbjerget

Konsekvensen af unges digitale deling af især seksuel karakter er kommet bag på os og er en advarsel om, at en forebyggende indsats ligger forude, mener Sex og Samfund. Arkivfoto: Flemming Krogh

Sex og Samfund: - Måske er det kun toppen af isbjerget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen om sexvideodeling, hvor over tusind unge er under retlig anklage, er overrumplende i sit omfang. Det mener generalsekretæren i Sex og Samfund, Bjarne B. Christensen, der ser en stor samfundsmæssig opgave tårne sig op.

Retssag: Den omfattende sag, hvor over 1000 unge er sigtet for deling af børneporno, giver stof til alvorlig eftertanke og efterlader en stor samfundsopgave. Det mener generalsekretær i Sex og Samfund, Bjarne B. Christensen.

- Det er i den grad et wake upcall til os alle i samfundet. Hvordan søren kunne det gå så galt? Her gik vi og troede, at børn og unge selv så nogen lunde kunne finde ud af at færdes på nettet. Og så får vi en så omfattende sag, hvor det rammer rigtigt hårdt både for dem, det er gået ud over og for dem, der nu er sigtet og tilsyneladende ikke har kendt eller forstået konsekvensen af det, de har gjort, siger han.

Ifølge generalsekretæren giver sagen anledning til en meget fokuseret indsats over for unges adfærd, både seksuelt og på de digitale medier.

- Nu må vi kigge os selv i øjnene og sige, at vi kan gøre det bedre som samfund. For selv om denne sag er stor nok i sit selv, er den måske kun toppen af isbjerget; der kan gemme sig meget rundt omkring, og det kan ikke fjernes. Vi har at gøre med en kultur, hvor unge sender alting rundt til hinanden. Der skal vi have en helt anden forebyggende opmærksomhed rettet hen end, vi hidtil har haft, siger Bjarne B. Christensen.

Selv om denne sag er stor nok i sit selv, er den måske kun toppen af isbjerget; der kan gemme sig meget rundt omkring, og det kan ikke fjernes.
Bjarne B. Christensen, generalsekretær, Sex og Samfund

Overraskende omfang

Her peger han på oplysning og information helt ned i grundskolen og videre og i uddannelserne, også lærer- og pædagoguddannelserne.

- Lærere og andre, der har med børn og unge at gøre, skal klædes bedre på. Der ligger en stor opgave i at øge informationen om, hvad der er rigtigt og forkert, og hvad loven siger.

Sagens omfang overrasker ham og giver i sig selv et fingerpeg om, at der er en indsats, der skal gøres, mener han.

- Jeg havde håbet, at det ikke var ny viden for de unge. Det kommer bag på mig, hvis det er rigtigt, de ikke vidste at det var galt, hvad de gjorde. Man kan sige, det er naivt, men hvis det er virkeligheden, er det fordi, de ikke har fået en ordentlig viden og opmærksomhed på dette område. Det er så der, vi må starte, for problemet er tydeligvis større, end vi har troet.

Sex og Samfund: - Måske er det kun toppen af isbjerget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce