S-ordfører: Det ser skidt ud for den lokale avis

Jeg er uforstående over for, at Venstre udadtil vil styrke den lokale journalistik, når regeringens udspil ligner en svækkelse, siger Mogens Jensen, Socialdemokratiet.

S-ordfører: Det ser skidt ud for den lokale avis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet mener, at Venstre svigter de lokale og regionale medier. Forhandlingerne om fremtidens mediebillede begyndte tirsdag.

Medieforlig: Forhandlingerne om, hvordan fremtidens mediebillede skal se ud, begyndte tirsdag. Og ved startlinjen ser det umiddelbart ikke godt ud for den lokale journalistik.

Regeringen ønsker i sit udspil, at de regionale TV 2-stationer skal spare to procent om året i fem år. Og det ser heller ikke lyst ud for de øvrige lokale og regionale medier, mener Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen:

- Regeringen lægger ikke op til den omfordeling fra de store landsdækkende mediehuse til de lokale og regionale mediehuse, som vi har foreslået sammen med Dansk Folkeparti. Og med de store besparelser i DR, kan det næppe undgå at gå ud over DR's regionale kanaler også. Dertil kommer, at der skal skæres i tilskuddet til lokalradio og -tv. Det er kun distrikts- og ugeaviserne, der får tilført noget, siger Mogens Jensen.

Medieudspil
Den 5. april kom regeringens medieudspil ved kulturminister Mette Bock (LA). Udspillet rummer blandt andet:

DR skal skære 20 procent af sit budget, som blandt andet skal finansieres ved at lukke to af i alt seks tv-kanaler.

40 procent af TV 2 skal sælges for at styrke selskabets udviklingsmuligheder. TV 2 skal fortsat være pålagt public service-forpligtelser.

TV 2-regionerne skal spare to procent om året de kommende fem år. De skal samtidigt fokusere på at udvikle indhold til unge.

Regeringen ønsker også at oprette en ny public service-pulje på omkring 220 millioner kroner.
Nu er vi kommet med et udspil, og så skal der jo forhandles. Når der er en samlet aftale, skal jeg nok kommentere på, om jeg er tilfreds med den siger Britt Bager, Venstre.
Nu er vi kommet med et udspil, og så skal der jo forhandles. Når der er en samlet aftale, skal jeg nok kommentere på, om jeg er tilfreds med den siger Britt Bager, Venstre.

V: Nu må vi se

Venstre har ellers ved flere lejligheder talt for en styrkelse af lokal- og regionaljournalistikken. Blandt andet har Venstres medieordfører, Britt Bager, har slået fast i flere medier, at det er Venstres politik at ville styrke netop det lokale og regionale indhold i danske medier.

Det ses ikke i regeringens udspil, og det undrer Mogens Jensen:

- Jeg er uforstående over for, at Venstre udadtil vil styrke den lokale journalistik, når regeringens udspil ligner en svækkelse af den lokale del, siger han.
[i]
- Har Venstre ændret holdning, Britt Bager (V)?[/i]

- Vi har hele tiden haft den intention at styrke især de skrevne regionale medier. Det her er regeringens udspil, og så må vi se, hvad det ender med.

- Men du er jo sådan set også regeringen.

-Nej, det er jeg ikke. Jeg er ordfører i et parti, som er en del af regeringen. Nu er vi kommet med et udspil, og så skal der jo forhandles. Når der er en samlet aftale, skal jeg nok kommentere på, om jeg er tilfreds med den.

- Men er Venstres og dit synspunkt stadig, at lokal og regional journalistik skal styrkes, som du tidligere har givet udtryk for?

- Jeg står fuldt ud til ansvar for det, der er kommet her fra regeringen, og så må vi tage resten i forhandlingerne.

- Men har du stadig den samme holdning, som du tidligere har givet udtryk for?

- Jeg tror ikke, vi kommer det nærmere nu.

- Hvorfor vil i skære I TV 2-regionerne?

- De skal underlægges de generelle omprioriteringsbidrag. Men nu skal vi ind og forhandle, og så må vi se, hvad der kommer til at ske.

- Hvordan ser det ud efter første forhandling i dag - er I langt fra hinanden?

- Nej, det synes jeg faktisk ikke.

Regeringens forhandlinger med de øvrige partier fortsætter, men økonomien i udspillet, kan der ikke pilles ved. Den er sikret med støtte fra Dansk Folkeparti.

S-ordfører: Det ser skidt ud for den lokale avis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce