Udflytning

Der var glæde på rektorkontorerne på både Aarhus Universitet og Syddansk Universitet, da det onsdag stod klart, at regeringen vil flytte attraktive statslige arbejdspladser til universitetsbyerne. Aarhus, Odense, Aalborg og Roskilde får tilsammen 1191 statslige arbejdspladser.

Aarhus kan alene se frem til 306 statslige stillinger, og det er rektor Brian Bech Nielsen ganske tilfreds med:

- Vi byder dem velkommen. Dels giver det nogle nye jobmuligheder til vore dimittender tæt på det sted, hvor de er uddannet. Dels åbner det muligheder for, at vores studerende kan deltage i projekter i samarbejde med universitetet, siger Brian Bech Nielsen.

De nye arbejdspladser kan også blive en konkurrencefordel på andre måder:

- Vi rekrutterer medarbejdere fra både ud- og indland, og det er ofte en udfordring at finde job til den medrejsende ægtefælle, som typisk har en lang videregående uddannelse. Det er en fordel, at der kommer et større udbud af den type arbejdspladser, siger Brian Bech Nielsen.

Der er ofte blevet talt om tab af viden, når statslige arbejdspladser flytter ind i det vestdanske område. Brian Bech Nielsen mener dog ikke, at der man behøver tabe viden ved at flytte til Aaarhus.

- Aarhus er kendetegnet ved, at her er en rigtig god ressource af højt kvalificereret arbejdskraft med et højt uddannelsesniveau. Bortset fra en etableringsfase, tror jeg ikke, der bliver tale om noget som helst videnstab, siger rektoren fra Aarhus Universitet.

Flest i Odense

Odense kan se frem til flest statslige arbejdspladser med hele 465 stillinger. Rektor Henrik Dam ønskede dog ikke onsdag at udtale sig om "udflytning af statslige arbejdspladser". Det ville professor Marianne Holmer gerne. Som leder af Biologisk Institut på Syddansk Universitet i Odense er hun meget tilfreds med, at Miljøstyrelsen kommer til Odense med 440 arbejdspladser.

- Det er rigtig godt for os. Her på Biologisk Institut har vi i forvejen rigtig meget samarbejde med Miljøstyrelsen, siger hun og glæder sig til et endnu tættere samarbejde.

Og så ser hun frem til, at der bliver nogle jobmuligheder til nyuddannede biologer, der ellers har haft det lidt svært på Fyn.

- Vores biologer har haft svært ved at få job, og der er meget få miljøjob på Fyn. Da amterne blev nedlagt, forsvandt hele miljøområdet stort set. Miljøstyrelsen er en helt unik mulighed for at få nogle gode job tilbage på Fyn, siger Marianne Holmer.

Hun regner også med, at studerende vil blive knyttet til sådan en styrelse, så studiemiljøet bliver mere spændende og relevant.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
Taberne: Her er der skuffelse over uddelingen af statsjob

Taberne: Her er der skuffelse over uddelingen af statsjob

Vinderne: Glædelige overraskelser og 1000 statslige arbejdspladser

Vinderne: Glædelige overraskelser og 1000 statslige arbejdspladser

Interview med Lars Løkke Rasmussen: - Vi skal skabe nogle rammer, der gør, at livet kan leves ude i landet

Interview med Lars Løkke Rasmussen: - Vi skal skabe nogle rammer, der gør, at livet kan leves ude i landet