OK18

Her er tre gode råd til dem, der time efter time forhandler for at undgå, at Danmark bliver lammet af en storkonflikt.

1
billede
Man sover på gulvet. Man lægger sig med sin sovepose eller med et tæppe. Til sidst er man i stand til at sove hvor som helst, siger Tine Aurvig-Huggenberger om sine erfaringer fra forligsinstititutionen som LO-forhandler. Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Undgå wienerbrødsfælden.

Man skal holde sig skarp, også rent fysisk. Derfor er det en god idé at holde igen med kaffe, wienerbrød og andre stimulanser, der kun virker kortsigtet.

2

Rens hjernen.

Når man er sammen med mange og er topkoncentreret, er det er vigtigt at tømme hjernen i pauserne. For eksempel ved at høre noget musik eller tage et par trappeture.

3

Vær den sjove.

Det er en god idé at have et par gode vittigheder på lager. Det kan være et godt trick at få folk til at grine i en højspændt situation. Det er en overskudshandling, som skaber et nyt rum.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
OK18: Vejen mod strejke, lockout eller ny overenskomst

OK18: Vejen mod strejke, lockout eller ny overenskomst

OK18: Pas på wienerbrødsfælden i marathonforhandlingerne

OK18: Pas på wienerbrødsfælden i marathonforhandlingerne