Morten Østergaard: Sæt løsninger foran magten

Den radikale leder Morten Østergaard har de seneste uger været flyttet ind i forskellige ghetto-begyggelser i Danmark, som her i Vollsmose i Odense. Det har givet ham et nyt syn på integrationløsningerne. Foto: Michael Bager

Morten Østergaard: Sæt løsninger foran magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den radikale leder Morten Østergaard mener, han er blevet politisk klogere efter sine feltstudier i danske ghettoer. Han ønsker et opgør med de seneste 20 års diskussions-niveau - og vender også sværdet mod sig selv og sit parti.

Ghettobesøg: Efter de seneste ugers ophold i Vollsmose i Odense, Gellerupparken i Aarhus, i Mjølnerparken i København og i disse dage Stengaardsvej i Esbjerg er den radikale leder Morten Østergaard blevet klogere. Det fortæller han i en kronik i avisen Danmark torsdag.

Beboerne har givet ham indblik i nogle nuancer, som har påvirket hans syn på centrale elementer i Danmarks integrationspolitik, fremgår det.

- Det står klart for mig, at løsningerne ikke findes inde i glasboblen på Christiansborg. Løsningerne skal findes sammen med dem, der står med problemerne ude i det, der kaldes ghettoerne, siger Morten Østergaard i en uddybende kommentar til avisen Danmark.

Han konstaterer efter sine døgn i ghettobebyggelserne, at her ønsker beboerne også det bedste for deres børn og at de blandes med danske børn i institutioner og i skoler. De ønsker, der stilles krav til dem som modydelse for offentlig forsørgelse, og de ønsker at komme bandemiljøet til livs. De ønsker det samme som alle andre danskere. Men det har spillet en mindre rolle i den politiske debat og beslutningstagen, konstaterer han.

- De seneste 20 års integrationspolitiske diskussion har været brugt som våben i kampen om magten, ikke i kampen om at finde løsninger. I dag står vi med akkurat de same problemer som for 20 år siden, fordi den elendige debat mellem halalhippier og strammere har sat en perspektivløs dagsorden om frikadelle- eller burkaforbud. Tiden er kommet til, at vi tænker over, hvor lidt konstruktive, vi har været.

- Du og dit parti har været en del af den debat. Vender du også sværdet mod dig selv?

- Ja, det gør jeg. Det er også et opgør med en rolle, jeg også har spillet, og hvor jeg primært har brugt krudtet på at være forarget over alt det, de andre foreslog.

Det er også et opgør med den rolle, jeg også har spillet, hvor jeg primært har brugt krudtet på at være forarget over alt det, de andre foreslog
Morten Østergaard (R)

Morten Østergaard: Sæt løsninger foran magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce