Kriminalitet

Bandelederen Danny Abdalla er en hård benægter i den sag, hvor han står tiltalt for en stribe grove forbrydelser. Under afhøringen fredag hidsede han sig flere gange op over for anklageren.

Abdalla-sagen: - Det rager ikke dig.

- Jeg har ikke noget med det at gøre. Fat det.

- Jeg er i chok over en anklager, der lyver. Hvis der er mere pis med hende, vil jeg ikke svare.

Den 51-årige bandeleder og tidligere udvisningsdømte Danny Abdalla rullede sig ud med iltert skyts, da han blev konfronteret med en række nærgående spørgsmål fra anklager Lise Hebsgaard.

Jeg er i chok over en anklager, der lyver. Hvis der er mere pis med hende, vil jeg ikke svare

Danny Abdalla i retten

Han sad fredag på anklagebænken i Retten i Holstebro, tiltalt for 36 straffelovsovertrædelser, langt hovedparten i den alvorlige afdeling: Skud mod beboede huse, vold, trusler, voldtægt, kvindeprygling, afpresning, dødstrusler, frihedsberøvelse m.v.

Danny Abdalla tilkendegav, at han er udsat for et komplot strikket sammen af en blanding af fjender, tidligere kærester, politi og anklagemyndighed. Intet af det har noget på sig, hævder han.

- Kys mine sko

Fire kvinder er, fremgår det af anklageskriftet, blevet mishandlet og voldtaget og udsat for ydmygende behandling. Anklageren afspillede således en videosekvens, fundet på hans egen telefon, hvor han befaler et af sine ofre at kysse hans sko.

Han havde tændt for videokameraet, da han ankom til kvindens bolig - for sin egen sikkerheds skyld, forklarede han, da han ikke vidste, hvad hun kunne finde på at udsætte ham for. Men kameraet havde svigtet på en så finurlig måde, at det kun havde optaget sko-kysningen. Alt det før og efter den episode fandtes der ikke optagelser af. Det ville ellers have vist, at der ikke var tale om tvang, men at kvinden kyssede hans sko i forbindelse med, at hun tryglede ham om, at de skulle være kærester, forklarede han.

For en uge siden forsøgte han at smugle et brev ud af fængslet. Heri gav han sin datter instruktioner om, hvordan hun skulle dække ham af med nogle opdigtede historier. Det indrømmede han og fortalte, at brevet var skrevet i desperation, fordi politiet lyver og opdigter falske anklager mod ham.

- Jeg er nødt til at opføre mig lige så beskidt, som I gør, lød hans forklaring.

Sagen fortsætter på tirsdag.

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
1
Abdalla-sagen: Masser af penge, dyre biler og stoffer

Abdalla-sagen: Masser af penge, dyre biler og stoffer

2
Politikere rystede over Abdalla-sagen

Politikere rystede over Abdalla-sagen

Anklage: Bandeleder voldtog ekskæreste og veninde