En halv million kroner: Speciallæge politianmeldt for faktura-snyd i regionen

Hvis Region Syddanmark ikke politianmeldte den mistænkte speciallæge, ville den socialdemokratiske politiker personligt gøre det: - Jeg har bedt om, at manden bliver politianmeldt, og jeg kan konstatere, at det er regionen gået i gang med, fortæller Jørn Lehmann Petersen (S), næstformand i sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark. Arkivfoto: Poul F. Skøtt

En halv million kroner: Speciallæge politianmeldt for faktura-snyd i regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • En speciallæge i Region Syddanmark politianmeldes nu, efter regionen har betalt over en halv million kroner for ydelser, som han ikke har leveret.
  • Næstformanden i sundhedssamordningsudvalget, Jørn Lehmann Petersen (S), har presset på for at få sagen anmeldt.

Regionen: Endnu en skandale rammer nu sundhedsvæsenet i Region Syddanmark få dage før regionsrådsvalget på tirsdag.

Region Syddanmark er nemlig gået i gang med at politianmelde en speciallæge i regionen, der ifølge avisen Danmarks oplysninger efter undersøgelser har afsløret faktura-snyd for over en halv million kroner for ydelser, som lægen tilsyneladende aldrig har leveret.

Regionen ønsker ikke at be- eller afkræfte politianmeldelsen, og hverken Frank Ingemann Jensen, afdelingschef for praksisafdelingen i regionen, eller koncerndirektør Kurt Espersen ønsker at kommentere sagen:

- Vi udtaler os aldrig om personsager til pressen, siger koncerndirektør Kurt Espersen og tilføjer:

- I Region Syddanmark vil vi typisk, når vi opdager noget strafferetsligt, politianmelde sagen, hvad enten der er tale om ansatte eller eksterne leverandører, fortæller han.

Jeg har bedt om, at manden bliver politianmeldt, og jeg kan konstatere, at det er regionen gået i gang med.
Jørn Lehmann Petersen (S), næstformand i sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark. 

Ikke belæg for patientregninger

Det er næstformanden for sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, Jørn Lehmann Petersen (S), der igennem længere tid har presset på for, at regionen skulle politianmelde den mistænkte speciallæge.

Ifølge avisen Danmarks oplysninger valgte regionen i kølvandet på, at ansatte havde fundet ud af faktura-snyderiet, at holde et møde med speciallægen, hvor det kom på bordet, at hvis lægen tilbagebetalte en del af beløbet, ville der muligvis ikke blive lavet en politianmeldelse mod ham.

Men dette nægtede Jørn Lehmann Petersen at være med til, så han fastslog over for administrationen, at hvis ikke regionen ville politianmelde speciallægen, ville den socialdemokratiske næstformand personligt lave en politianmeldelse.

- Jeg kan bekræfte, at der i Region Syddanmark er en speciallæge, som har sendt patientregninger frem til regionen, som der tilsyneladende ikke er belæg for, fortæller Jørn Lehmann Petersen og tilføjer:

- Jeg har bedt om, at manden bliver politianmeldt, og jeg kan konstatere, at det er regionen gået i gang med. Og det er jeg tilfreds med, for der skal være lighed for loven, hvad enten man er læge eller en anden, når der foregår noget snyd, siger Jørn Lehmann Petersen, der også er tilfreds med politianmeldelsen, fordi sagen nu bliver undersøgt til bunds.

En halv million kroner: Speciallæge politianmeldt for faktura-snyd i regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce