Antallet af hjemløse har været stigende. Her er xx fakta om dem, der ikke har et hjem.

1. En hjemløs er...

Man er hjemløs, hvis man hverken har bolig eller værelse, men er henvist til midlertidige alternativer. Man er også hjemløs, hvis man bor midlertidigt og uden kontrakt hos venner, bekendte eller familie. Denne gruppe kaldes også sofa-surfere.

2.Der bliver flere

Antallet af hjemløse har været stigende de seneste år. Ifølge VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) var der i 2017 6.635 hjemløse mod 6.138 i 2015. Det er et øjebliksbillede optalt i uge 6. Der laves lignende tællinger i resten af Europa.

3. Flere unge

Bag stigningen gemmer sig, at der bliver flere unge hjemløse. Siden 2009 er antallet af unge mellem 18 og 24 år uden bolig fordoblet fra 633 til næsten 1.278 hjemløse. En stor del af de unge har enten misbrugsproblemer, psykiske lidelser eller begge dele.

4. Flere i provinsen

Der er også en tendens til, at der bliver flere hjemløse i provinsbyer som Esbjerg, Fredericia, Vejle, Nyborg og en stribe andre provinsbyer. I Købehavns omegn stiger antallet også, mens det falder en smule i selve København og ret markant i Odense.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
4
Odense har løsningen på hjemløseproblemet: Giv dem et hjem

Odense har løsningen på hjemløseproblemet: Giv dem et hjem

4
Odense har løsningen på hjemløseproblemet: Giv dem et hjem

Odense har løsningen på hjemløseproblemet: Giv dem et hjem