Det lange forspil


Det lange forspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvanden millioner lønmodtagere hører nu til i samme organisation efter fusionen mellem LO og FTF. Læs her om skridtene frem mod fusionen:

1
Stiftende kongres i Odense, efter at det er offentliggjort, at de to store paraplyorganisationer, LO og FTF, rykkes sammen til en stor organisation. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

LO er fra 1898, FTF blev stiftet i 1952, og forskellene var til at få øje på. LO var arbejderne, der hånligt kaldte de upolitiske funktionærer i FTF'erne "pen- og blækhusarbejdere". FTF'ere kaldte til gengæld LO'erne for "røde gummistøvler".

2

I 2003 besluttede LO sig for officielt at klippe båndet til Socialdemokratiet. Da FTF sætter den politiske uafhængighed højt, var LO's løsrivelse nødvendig for en senere fusion.

3

Først i 2012 begyndte de to organisationer for alvor at nærme sig hinanden i et strategisk samarbejde. I 2013 blev der sat gang i bestræbelserne om en egentlig fusion.

4

Fusionen var på dagsordenen på kongresser i både FTF og LO i 2015, og her stod det klart, at det ikke var så ligetil. Den store skepsis udmøntede sig i et toårigt samarbejde omkring en fælles uddannelsespolitik som en slags forløber for en fusion.

5

Fredag den 13. april lykkedes det endelig at fusionere de to hovedorganisationer efter en nøje tilrettelagt dobbeltkongres i Odense. Der var spænding til det sidste. Nu mangler barnet bare et navn og et logo.

Det lange forspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce