Overblik

Sagen mod Peter Madsen, der er tiltalt for drab på den svenske journalist Kim Wall, føres i Københavns Byret. Det sker efter denne plan:

1
billede
Sagen mod Peter Madsen - her fotograferet efter at være kommet i land fra den fatale sejlads i august - begynder torsdag og slutter 25. april. Arkivfoto: Bax Lindhardt/Scanpix

Peter Madsen er tiltalt for på sin ubåd 10. august om aftenen eller natten til 11. august at have sexmishandlet og slået den svenske journalist Kim Wall ihjel - efter forudgående planlægning. Han er derudover tiltalt for partering og usømmelig omgang med lig. Københavns Byret har afsat 12 dage til sagen. Første retsmøde er torsdag 8. marts. Holder planen, afsiges dommen 25. april.

2

Han kræves idømt fængsel på livstid - alternativt forvaring. Sagen afgøres af en domsmandsret bestående af en juridisk dommer og to domsmænd uden juridisk baggrund.

3

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fører sagen mod Peter Madsen. Han indleder første retsdag med at læse anklagepunkterne op, hvorefter Peter Madsen bliver bedt om at forholde sig til anklagerne. Han har tidligere nægtet sig skyldig i drab og i anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder. Dog har han erkendt at have parteret liget af Kim Wall og i at have smidt kropsdelene i Øresund.

4

Der er indkaldt 37 vidner, heriblandt en række eksperter og en retsmediciner. Vidneafhøringerne strækker sig over seks dage.

5

I sagen indgår en mentalerklæring af Peter Madsen. I forbindelsen med undersøgelsen, der gik forud for den, vurderede Retslægerådet, at Peter Madsen Madsen er så farlig, at en forvaringsdom kan være nødvendig for at undgå, at han begår ny kriminalitet.

Kilder: Ritzau, anklagemyndigheden og domstol.dk

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
Tiltalt for drab på Kim Wall: Læs alt fra første dag i retten

Tiltalt for drab på Kim Wall: Læs alt fra første dag i retten

Nu indleder anklager jagten på livstid til Peter Madsen

Nu indleder anklager jagten på livstid til Peter Madsen

Et drab begået hvor den almindelige verden hørte op: I dag begynder Kim Wall-sagen

Et drab begået hvor den almindelige verden hørte op: I dag begynder Kim Wall-sagen