12 dage afsat i retten


12 dage afsat i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen mod Peter Madsen, der er tiltalt for drab på den svenske journalist Kim Wall, føres i Københavns Byret. Det sker efter denne plan:

1
Sagen mod Peter Madsen - her fotograferet efter at være kommet i land fra den fatale sejlads i august - begynder torsdag og slutter 25. april. Arkivfoto: Bax Lindhardt/Scanpix

Peter Madsen er tiltalt for på sin ubåd 10. august om aftenen eller natten til 11. august at have sexmishandlet og slået den svenske journalist Kim Wall ihjel - efter forudgående planlægning. Han er derudover tiltalt for partering og usømmelig omgang med lig. Københavns Byret har afsat 12 dage til sagen. Første retsmøde er torsdag 8. marts. Holder planen, afsiges dommen 25. april.

2

Han kræves idømt fængsel på livstid - alternativt forvaring. Sagen afgøres af en domsmandsret bestående af en juridisk dommer og to domsmænd uden juridisk baggrund.

3

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fører sagen mod Peter Madsen. Han indleder første retsdag med at læse anklagepunkterne op, hvorefter Peter Madsen bliver bedt om at forholde sig til anklagerne. Han har tidligere nægtet sig skyldig i drab og i anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder. Dog har han erkendt at have parteret liget af Kim Wall og i at have smidt kropsdelene i Øresund.

4

Der er indkaldt 37 vidner, heriblandt en række eksperter og en retsmediciner. Vidneafhøringerne strækker sig over seks dage.

5

I sagen indgår en mentalerklæring af Peter Madsen. I forbindelsen med undersøgelsen, der gik forud for den, vurderede Retslægerådet, at Peter Madsen Madsen er så farlig, at en forvaringsdom kan være nødvendig for at undgå, at han begår ny kriminalitet.

Kilder: Ritzau, anklagemyndigheden og domstol.dk

12 dage afsat i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce