Kirkeløkke: Mere spilletid på landshold, tak

GOG-backen Niclas Kirkeløkke er tilbage i landsholdsdragten med udtagelsen til den endelige trup på 17 spillere, der skal til EM-slutrunden i Kroatien i næste måned. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Kirkeløkke: Mere spilletid på landshold, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG-back jubler over udtagelse til EM i Kroatien men håber samtidig på mere spilletid end ved slutrundedebuten for et år siden i Albertville.

Håndbold: Niclas Kirkeløkke er helt inde i landsholdsvarmen efter at have overvundet problemer med sin venstre skulder.

GOG-højre backen er således med i landstræner Nikolaj Jacobsens endelige trup på 17 spillere til EM i Kroatien i næste måned.

- Jeg er helt vildt glad for udtagelsen, konstaterer Niclas Kirkeløkke - men med en central tilføjelse:

- Jeg håber på mere spilletid i Kroatien end for et år siden ved VM.

I januar 2017 kom Niclas Kirkeløkke med til VM, da GOG'eren blev indkaldt af den daværende landstræner, Gudmundur Gudmundsson, som erstatning for en skadet Mads Mensah. Kirkeløkke fik debut i gruppekampen mod Qatar i Albertville, som Danmark vandt 32-29. Det blev fynboens eneste optræden ved VM, selv om han scorede syv mål og blev udpeget som kampens bedste spiller. Niclas Kirkeløkke havde imidlertid også en del defensive problemer i opgøret.

Kirkeløkke deler højre backen med Peter Balling fra Team Tvis Holstebro, men Mads Mensah kan også benyttes på pladsen. Kasper Søndergaard har sagt helt farvel til landsholdet.

 

EM i Kroatien
EM i herrehåndbold 2018 spilles i Kroatien fra 12.-28. januar.Der deltager 16 hold, og spillestederne bliver: Zagreb, Split, Varazdin og Porec.

Danmark skal spille i Varazdin i gruppe D, der har Spanien, Tjekkiet og Ungarn som de modstandere, de rød-hvide skal op imod.

 

Skulder holder til mere og mere

Niclas Kirkeløkke vendte tilbage til GOG-holdet 28. november i et nederlag hjemme til Skjern Håndbold efter næsten to måneders kamppause på grund af problemerne med sin venstre skulder. Efter nederlaget til Skjern er det kun gået en vej med kampformen for Kirkeløkke - og i øvrigt også for GOG-holdet generelt - nemlig opad med sejre over Aalborg Håndbold hjemme og Bjerringbro-Silkeborg (BSV) ude. Niclas Kirkeløkke:

- Jeg oplever, at der går længere og længere tid før jeg får den træthedsfornemmelse i skulderen, som jeg især var plaget af i starten, og jeg oplever, at jeg kan træne mere og mere med og altså ikke skal give skulderen så mange pauser. Og jeg har slet ingen smerter.

Kirkeløkke er i den heldige situation, at GOG-fysioterapeut Anja David Greve også er landsholdets fysioterapeut, så der altså i sundhedsstaben i Kroatien vil være et medlem, som kender alt til de problemer, GOG-backen har haft med sin skulder.

Også en anden GOG-bagspiller, Lasse Møller, var udtaget til den oprindelige bruttotrup på 28 spillere til EM i Kroatien. Men venstre backen nåede slet ikke at komme i spil til udtagelsen af den endelige EM-trup. I mellemtiden pådrog Møller sig nemlig et træthedsbrud i venstre ben, og han vender først tilbage til håndbolden til februar.

Landsholdet samles mandag den 1. januar og rejser til Frankrig 3. januar, hvor det møder Egypten, Norge og Frankrig i Golden League. Herefter går turen direkte til EM i Kroatien den 8. januar.

Vigtige og svære kampe før jul

Med sejre over Aalborg Håndbold og BSV - og med belejlige, yderligere nederlag til netop Aalborg og BSV samt til TTH Holstebro - har GOG lagt sig i en yderst gunstig position i grundspillet. Med 24 point er GOG godt nok  to point efter Skjern men fire point fora BSV og seks point foran TTH og Aalborg. Og så har fynboerne endog spillet en kamp færre end både BSV og Aalborg.

Før jule- og januarpausen med EM skal GOG spille to kampe - på onsdag hjemme mod Ribe-Esbjerg HH og ude mod Nordsjælland Håndbold, 23. december. 

Det er ikke umiddelbart så profilerede klubber, men det bliver to svære og meget vigtige kampe for os. Ribe-Esbjerg ved man aldrig, hvor man har, og Nordsjælland har slået de øvrige tophold, som Niclas Kirkeløkke konstaterer.

GOG har kun tabt to kampe i denne sæson indtil nu - den ene var til Skjern hjemme og den anden til netop Ribe-Esbjerg ude i sæsonens tredje kamp. 17. september blev det således i Ribe til et sviende nederlag på 23-33 i en kamp, hvor alt lykkedes for hjemmeholdet og intet lykkedes for GOG.

 

Kirkeløkke: Mere spilletid på landshold, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce