GOG trak serbisk mester

Tilbage i november 2009 mødte GOG den berømte serbiske klub Partizan Beograd, hvis sorthvide striber også er kendt fra masser af Europa Cup-kampe i fodbold. Foto: Fynske Medier

GOG trak serbisk mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RK Vojvodina fra Serbiens næststørste by Novi Sad har hjemmebane først i midten af november. Vojvodina spiller i både den serbiske liga og en overordnet østeuropæisk ditto.

Håndbold: GOG trak et hold fra et af de traditionsrige håndboldlande, da lodtrækningen til de kampe, der i sidste ende gerne skulle føre ind i EHF Cup'ens gruppespil, blev foretaget.

GOG skal møde RK Vojvodina fra Serbien, og det sker i to kampe i slutningen af november.

Det er en markant hurdle for GOG, men Sport Fyn vurderer, at sydfynboerne absolut har en chance.

Serbisk håndbold rummer den klassiske Balkan-kultur, når det gælder sport. Det vil sige naturlig teknik, der er tilsat den vanlige fysik og ikke mindst evindelig fight - hvor man til tider går længere end til den berømte streg.

GOG indleder med en tur til byen Novi Sad, hvor Vojvodina har hjemme, og der spilles i Spens Arena, hvor der er plads til små 7000 tilskuere. Første kamp spilles i weekenden den 17.-18. november, og der er returkamp i Su'Vi:t Arena i den følgende weekend.

GOG's Lasse Kronborg siger til gog.dk om lodtrækningen, der blev foretaget i det europæiske forbunds hovedkvarter:

- Det kunne godt have været en bedre lodtrækning, men det er godt, at vi slutter i Gudme, og vi skal kunne slå alle hold i det her seedningslag, hvis vi gerne vil ind i gruppespillet, siger Lasse Kronborg, der er overbevist om, at udflugten til Serbien kommer til at slide hår af de unge GOG-brystkasser.

GOG havde risikoen for at møde Aalborg Håndbold, der var useedet, men nordjyderne kan i stedet se frem til en hård opgave mod det forsvarende mesterhold Füchse Berlin, der som GOG var blandt de seedede mandskaber.

Novi Sad er hovedstad i det autonome område Vojvodina, der rummer et stort ungarsk mindretal. Byen ligger på bredden af Donau-floden og er den næststørste i Serbien. Novi Sad har cirka 250.000 indbyggere - som bekendt noget flere end i Gudme og omegn.

Seks titler i træk

RK Vojvodina har vundet den serbiske liga syv gange siden oprettelsen af republikken i starten af 1990'erne.

Klubben spiller samtidig i det, som kaldes Syd-Øst Håndbold Ligaen, som består af topklubberne fra syv lande - Serbien, Kroatien, Makedonien, Slovakiet, Rumænien, Bosnien og Hviderusland. Ligaen kaldes normalt GazpromSouth Stream Ligaen efter den russiske gassponsor.

Den lokale serbiske liga består af 14 hold - deriblandt de to ærkerivaler i Beograd, Partizan og Røde Stjerne. Men Vojvodina har vundet de sidste seks års mesterskaber.

GOG trak serbisk mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce