En audition, som ikke førte til en filmrolle, gav alligevel Svendborg-pigen Sarah-Sofie Boussnina på 18 år chancen. Hun kan lige nu ses hver torsdag i en af hovedrollerne i tv2-serien »Lærkevej«
SVENDBORG: Teatrets projektører fanger den spinkle piges smukke ansigt med de store brune øjne. Det samme gør kameraet.

18-årige Sarah-Sofie Boussnina har denne formiddag hverken spots eller kameralys på sig. Hun er hjemme, ikke på Lærkevej, men Ørbækvej i Svendborg hos mor og far og yngste lillebror på 11 år.

- Hun har, siden hun i august flyttede over til min søsters familie i københavn, været »ugens gæst« herhjemme, siger hendes mor Birgitte, der har konstateret, hendes datter »heldigvis er et rigtigt hjemmemenneske«.

Sarah-Sofie satsede, efter at have indhentet familiens støtte, på den skuespillerkarriere, hun målrettet har arbejdet på, siden hun var ganske lille.

- Arbejdet benhårdt, tilføjer hendes mor.

Tunis eller Lærkevej

- Jeg var fem, da jeg helt sikkert vidste, at jeg ville fortælle historier, skrive og spille skuespil, siger Sarah- Sofie.

- Og ja! Jeg har altid satset. At droppe ud af gymnasiet efter 2.g, har mange måske syntes var sært, men jeg har fået en utrolig støtte fra familien og mine bedste venner, især Nina og Tobias, som jeg er sammen med hver uge, når jeg kommer hjem for en dag eller to.

Sarah-Sofie Boussnina tager 3. g på hjemmestudium gennem VUC og bliver måske student næste efterår.

Hun har samtidig i livets skole lært, at en skuespillerkarriere er fast arbejde.

Interviews til ugeblade, aviser og ungdomsblade. Prøver auditions, optagelser.

- Jeg havde været til en prøvefilming på en spillefilm. Jeg så en annonce i avisen og tog afsted. Jeg fik at vide, at jeg var for ung til den rolle, jeg aflagde prøve på. Så tænkte jeg, at jeg måske skulle rejse til Tunesien, hvor min far, Lotfi, er fra, og dér gøre min studentereksamen færdig på det internationale gymnasium i Tunis. Telefonen ringede, og man ville gerne prøvefilme mig til en ny serie, der hed »Lærkevej«.

- Jeg har før været med til at indspille en pilot til en spillefilm, der så ikke blev til noget, fordi støtten ikke kom i hus, men så tog jeg chancen. Satsede på »Lærkevej« og vandt. Jo, man skal helt sikkert forfølge sine drømme, griner Sarah-Sofie, der absolut ikke drømmer om at filme i Hollywood.

Taler fem sprog

- Jeg elsker europæiske film, især franske, så hvis jeg skulle på teater- eller filmskole, ville jeg nok tage til Frankrig, men jeg har overvejet at søge ind på skuespillerskolerne i Odense og København, fortæller hun, der taler fransk, arabisk, tysk, engelsk og dansk.

Udover familiens kærlige støtte har Sarah-Sofie Boussnina fået en agent.

Det er Anna Lindberg fra Lindberg Management, som har taget hende under sine vinger. Hun sidder med, når interview skal gives, og kontrakter underskrives.

I »Lærkevej« spiller Sarah-Sofie den yngste af det mystisk morderiske søskende- trekløver: pigen Mathilde. Hun var i gang med en musikvideo, da hun i foråret 2008 blev inviteret sammen med Laura Drasbæk og Christian Tafdrup, som spiller de ældre søskende, Katrine og Sune, i serien.

- Kemien mellem os var der med det samme. Jeg har fået utrolig hjælp af dem, mine erfarne medspillere og ikke mindst instruktøren Kasper Gaardsøe, der har lavet de første fem afsnit. Det har været en fantastisk start. Alle har været så søde og hjælpsomme, siger Sarah Sofie Boussnina, der erkender et følsomt væsen og kan græde over musik og en god film.

- Det behøver bare være Disneys tegnefilm om »Dumbo«, siger hun.

Mor Birgitte fastslår dog, at unge Sarah-Sofie er blevet meget bedre til at tage afslag efter auditions. En del af den hårde vej, hun har valgt at følge.

- Og så har jeg lært at holde på hemmeligheder, siger hun stolt.

- Ikke engang mine nærmeste må vide, hvad der sker i serien i de kommende afsnit.

Svendborgs ny tv-serie-skuespiller kan dog afsløre, at der er planlagt mindst én ny sæson med flere afsnit af »Lærkevej«.

Hun har også tilbud om medvirken i en anden tv-serie samt spillefilm, men må ikke sige hvilke.

- Det, jeg elsker ved at spille en rolle, er, at man kan være 120 minutter i et andet menneskes liv, siger hun.

Læser og skriver

Det er ikke ungpigebøger, som ligger på Sarah-Sofies bord. Hun læser tunge forfattere som Johannes V. Jensen og Herman Bang.

Lige nu læser hun Dan Turell og Haruki Murakamis »Kafka på stranden«, og så skriver hun selv noveller, der meget gerne engang må blive til film.

Ved computeren skriver hun på historien »Pigen i den blå kjole« og en socialrealistisk fortælling om en østeuropæisk piges skæbne.

- Man skal have det sjovt med det, man laver. Hvis jeg skulle give andre unge et råd, ville det være »Følg dine drømme. Blæs på janteloven.Følg dit hjerte«, siger Sarah Sofie Boussnina, som man i aften kan følge i tredje afsnit af »Lærkevej«.
  • Fyns Amts Avis

Mere om emnet

Se alle
Fynsk tv-stjerne er blevet forlovet

Fynsk tv-stjerne er blevet forlovet

Stjernefrø fra Svendborg: Klar til USA-eventyr

Stjernefrø fra Svendborg: Klar til USA-eventyr

X Factor: Nyt stjernepar viste kærligheden

X Factor: Nyt stjernepar viste kærligheden