Tilfældigt møde på gaden førte til 40 års ansættelse

Kørselsleder Bent Walter Jensen har 40 års jubilæum hos vognmand P. Fournaise 1. juni. Foto: Nils Svalebøg

Tilfældigt møde på gaden førte til 40 års ansættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bent Walter Jensen har 1. juni arbejdet 40 år hos vognmand P. Fournaise - først som chauffør og siden som kørselsleder. Han er desuden aktiv i foreningen Lederne, hvor han er formand i Sydøstjylland.

Fredericia: De færreste når at kunne fejre 40-års-jubilæum på samme arbejdsplads, men det er virkeligheden for 64-årige Bent Walter Jensen, som arbejder som kørselsleder for vognmandsvirksomheden P. Fournaise.

- Jeg synes, jeg snakker med en masse spændende mennesker. Vi ved ikke, hvad der skal ske i løbet af dagen, når vi møder ind klokken seks om morgenen, fortæller han om, hvorfor han er blevet på samme arbejdsplads i så mange år.

Bent Walter Jensen er født i Holstebro, men flyttede allerede som barn først til Børkop med sin familie og siden til Fredericia, hvor hans far arbejdede som chauffør for P. Fournaise. Selv brugte han fem år i militæret, inden han begyndte at overveje at finde sig et job, hvor han var mere hjemme.

- Jeg kendte i forvejen Per Fournaise, som havde virksomheden dengang, og en dag mødte jeg ham nede i byen, og han spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at arbejde for ham, så jeg begyndte med at køre som chauffør i et halvt års tid, inden jeg kom ind på kontoret til ham. Der var kun ham, hans kone og en bogholder på kontoret dengang, fortæller Bent Walter Jensen.

Fakta
 - Kan fejre 40 års jubilæum hos familievirksomheden P. Fournaise 1. juni.

- Jubilæet fejres med en reception 9. juni.

- er formand for fagorganisationen Lederne Sydøstjylland.

- bor i Fredericia med sin hustru Birgit, som arbejder som teknisk assistent hos Energinet. De har to børn, som begge er voksne.
Bent Walter Jensen bruger sin tid på kontoret, hvor han blandt andet er ansvarlig for fordelingen af kranopgaver. Foto: Nils Svalebøg
Bent Walter Jensen bruger sin tid på kontoret, hvor han blandt andet er ansvarlig for fordelingen af kranopgaver. Foto: Nils Svalebøg

Penge i affald

Dengang var der 15-20 ansatte, og virksomheden var hovedsagelig flytteforretning, renovation og en smule kranarbejde. P. Fournaise holdt til i Norgesgade 26. I dag ser virksomheden helt anderledes ud.

Der er 70 ansatte, og i 1987 rykkede P. Fournaise ud på Industrivej, hvor den 130 år gamle familievirksomhed i dag breder sig over mange tusinde kvadratmeter. Virksomheden har blandt andet et glasknusningsanlæg. Flytteforretningen er solgt fra, og i dag er affald en stor del af P. Fournaises virke.

- Affald er en handelsvare i dag. Det er vigtigt for kunderne, de får den rigtige løsning, fordi man i dag kan få penge for affald. Vi får blandt andet hele vinduer ind, hvor vi piller glasset af, mens træ bliver solgt til forbrænding og metallet bliver til skrot, fortæller Bent Walter Jensen.

Vagttelefon ringer om natten

Som kørselsleder har han altid arbejdet mange timer og haft vagttelefon med sig hjem efter arbejdstid. Men opkald om natten og under familiefester generer ham ikke.

- Det er en livsstil. Vi har altid gjort meget ud af, at kunderne kan kommer i kontakt med os. Det gælder også, når vi eksempelvis skal ud og rydde op efter en brand, hvor opgaven ikke kan vente. Det var vi eksempelvis, da Petersmindeskolen i Vejle brændte, og under branden hos Dangødning var vi nede og lægge sandpuder ud til crashtendere fra Tyskland, så de kunne krydse vejen. Det er derfor, vi er her i dag - fordi folk kan regne med os, mener han.

På trods af de mange arbejdstimer tager han sig også tid til at engagere sig frivilligt. I næsten 25 år har Bent Walter Jensen været formand for Lederne i Sydøstjylland. Her har han godt 10.000 medlemmer at tage sig af.

- Det er fantastisk at få lov at udvikle sig som leder og hjælpe andre til at blive gode ledere, siger Bent Walter Jensen.

Tilfældigt møde på gaden førte til 40 års ansættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce