Studenterne må ikke køre over den gamle Lillebæltsbro

Inden længe bliver landskabet fyldt med glade studenter i pyntede lastbiler, traktorer og lignende. Renoveringen af Gl. Lillebæltsbro stikker dog en kæp i hjulet på en tidligere uproblematisk rute mellem Jylland og Fyn. Arkivfoto: Flemming Krogh

Studenterne må ikke køre over den gamle Lillebæltsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejarbejdet, der har lukket for kørende trafik på den gamle Lillebæltsbro, betyder, at de nyudklækkede studenter enten må gå eller finde alternative kørelejlighed, hvis de skal fra Jylland til Fyn.

Fredericia: Studenterkørsel er for de fleste studenter lig med et traditionsbundet højdepunkt efter to eller tre år på deres ungdomsuddannelse. Det er markeringen af, at huen er kommet på, og at en ny verden venter forude. For studenter på IBC og Fredericia Gymnasium bliver sommerens studenterkørsel dog lidt anderledes.

De kan nemlig ikke få lov til at køre i deres pyntede køretøjer over den gamle Lillebæltsbro, da den er under renovering.

- Vi blev ringet op for et par dage siden af Bøje Studenterkørsel, hvor han fortalte, at vi ikke kunne få lov til at køre over broen. Vi blev til gengæld lovet en ekstra times kørsel for at give dispensation for det ekstra bøvl, fortæller 18-årige Sebastian Høll Foged, HHX-elev i 3.e på IBC.

Han har stået for at arrangere klassens studenterkørsel, og logistikken har ikke været helt nem at få til at gå op.

Det er selvfølgelig super-ærgerligt, at det bliver sådan her, men jeg synes, vi får mere ud af det på den her måde.
Sebastian Høll Foged, kørselskoordinator 3.e, HHX, IBC.

Forældre giver lift

Da IBC Fredericia Middelfart har mange elever fra begge sider af bæltet, og med et kørselsforbud på den gamle Lillebæltsbro, har klassen måttet tage alternative midler i brug for at gennemføre studenterkørslen - uden om den gamle Lillebæltsbro.

- Vi bliver sat af studentervognen ved McDonald's kort før den nye Lillebæltsbro (På Jyllandssiden, red.), og så kommer der forældre i biler og kører os over. På Fyn bliver vi så igen samlet op af vores studentervogn. Det er selvfølgelig super-ærgerligt, at det bliver sådan her, men jeg synes, vi får mere ud af det på den her måde, lyder det fra Sebastian Høll Foged.

Spredt ud

Vognmanden, der skal stå for klassens studenterkørsel, har nemlig tilbudt klassen en ekstra times kørsel uden beregning på grund af omstændighederne, der afbryder studenternes tur rundt i landskabet.

Faktisk har den ekstra time betydet, at der nu er afsat 15-16 minutter ved hvert sted på den 11 timer lange rute. Flere elever er gået sammen om at være vært, og det har også givet flere minutter hvert sted. I alt får studenterne fra 3.e 20 stop i løbet af deres studenterkørsel.

- Vi er jo spredt ud over det hele. Jeg bor f.eks. ude i Gårslev, mens andre er fra Harndrup på Fyn, fortæller kørsels-planlæggeren fra IBC.

Studenterne må ikke køre over den gamle Lillebæltsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce