Skralderekord i nordbyen: 35 sække samlet

Nipawan Olesen fra nordbyen var en af de frivillige, der fandt affald. Uden for Shell langs Egeskovvej fandt hun denne rest af valgkampen fra november. Foto: Peter Leth-Larsen

Skralderekord i nordbyen: 35 sække samlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia: En slidt valgplakat med borgmester Jacob Bjerregaard i græsset ude foran Shell på Egeskovvej.

Den var med i affaldshøsten, da 23 frivillige søndag deltog ryddede op i nordbyen. Det skete i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling, og i nordbyen blev sat rekord med 35-40 sække med affald. Sidste år blev det til 16 sække.

- Jeg forstår faktisk ikke, at folk kan "tabe" ting og sager på den måde. Der må mangle noget i opdragelsen, siger Finn Jensen.

Han er formand for Grundejerforeningen Ryeshøj og med til at organisere "Hold nordbyen ren", hvor de frivillige mødtes fra morgenstunden ved Nordbo Huset. Efter et rundstykke og en lille skarp var det af sted på affaldsjagt på den smukke forårssøndag.

Vi fandt blandt andet en stor Rockwool-måtte. Og en pose med haveaffald, som må være væltet af en trailer. Den har de bare ladet ligge.
Finn Jensen

Mange deltog

De store mængder affald ødelagde ikke humøret, for der var flere ting at glæde sig over.

- Vi plejer nok at være syv-otte deltagere, men der er kommet mange flere i år. De fem grundejerforeninger er begyndt at samarbejde mere i nordbyen, og vi er begyndt at kalde os Fredericia N, lød det med et smil fra Finn Jensen.

Det naturlige samlingspunkt er Nordbo Huset, og der er cirka 650 husstande i området, der afgrænses af Carl Blochs Vej, Heerupsvej og Treldevej.

Med det ekstra mandskab blev territoriet udvidet, så man nåede helt over til Shell. Her sluttede Fredericia Dagblad sig til ægteparret Bodil og Torsten Jensen, som var med til at samle affald.

- Vi vil gerne være med til, at det ser pænere ud. Vi bliver sure, når folk smider ting ud ad vindet. Jeg synes, det er uforskammet, sagde Bodil Jensen.

Ægtemanden samlede en tom coladåse op fra vejbanen ud for Shell.

- Vi har altid en affaldspose liggende i bilen, så hvis vi ser noget affald, samler vi det op og tager det med hjem. Det betyder ikke så meget. Vi har affaldssortering derhjemme, så det kommer bare med på genbrug, sagde Torsten Jensen.

Stor Rockwool-måtte

Et par timer senere var indsamlingen slut, og der var grillmad til hjælperne i Nordbo Huset. 35-40 sække var stillet på hjørnet af Ndr. Kobbelvej og Treldevej. De hentes af Affald og Genbrug i Fredericia i løbet af ugen.

- Det er blevet pænere, og det er vi stolte af og glade for, sagde Finn Jensen fra grundejerforeningen, der berettede om flere specielle fund.

Et stort aluminiumsskilt, bagsiden af en vaskemaskine og masser af papir, plastik og dåser.

- Vi fandt blandt andet en stor Rockwool-måtte. Og en pose med haveaffald, som må være væltet af en trailer. Den har de bare ladet ligge. Der var også et bundt aviser og mange dåser og flasker. Vinflasker, Underberg, jägermeister og vodka. Det var lidt foruroligende, for er det folk, der kører i bil, der smider dem? spurgte Finn Jensen.

1500 deltagere

I hele kommunen har institutioner og skoler samlet ind i løbet af ugen. Søndag var det så de private affaldsindsamleres tur forskellige steder i kommunen. Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia, Karsten Enggaard, oplyser at cirka 1500 mennesker har deltaget i Fredericia. Sidste år blev der indsamlet 6,5 tons. 2018-resultatet offentliggøres formentlig onsdag.

Skralderekord i nordbyen: 35 sække samlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce