Shell holder pause for Kim Larsen

Shells olieterminal holder pause med lastning af skibe, mens Kim Larsen spiller koncert på lørdag på Kastellet. Arkivfoto: Torben Glyum

Shell holder pause for Kim Larsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens Kim Larsen lørdag giver koncert på Kastellet, holder Shell pause med aktiviteterne på havneterminalen. Det har krævet minutiøs planlægning.

Fredericia: Shell stopper aktiviteterne på havneterminalen, når Kim Larsen lørdag går på scenen til koncert på Kastellet.

Der vil være skib til kaj, men der bliver ikke lastet under koncerten, oplyser Shell.

Det sker efter ønske fra koncertarrangøren EventC, og det har ifølge Shell krævet minutiøs planlægning.

- Gennem måneder har Shell arbejdet på at finde en løsning for at kunne imødekomme ønsket, og da der månedligt er mellem 20 og 25 skibe til kaj på havneterminalen, så er det et stort og ressourcekrævende arbejde at skabe den nødvendige tidsmæssige mulighed.

Det tager normalt 18 til 36 timer at laste et tankskib, og tidsplanerne skal holdes, så det næste skib i rækken ikke forsinkes og eventuelt må vente på at komme til, mens det ligger på reden. Ud over skibsplanlægningen, så har der også måtte tænkes på den generelle forsyningssituation, så trafikken ikke risikerer at gå i stå, hvis tankstationer skulle løbe tør, oplyser Torben Sørensen, pressechef på Shell Raffinaderiet.

Shells havneterminal er udskibningssted for den danske Nordsøolie. Olien kommer ind via en 320 kilometer lang rørledning fra boreplatformene. Cirka en tredjedel af råolien bruges på raffinaderiet til benzin, diesel, jetfuel med mere, mens resten eksporteres med skib, oplyser Shell.

Sikkerhedsmæssigt er der ifølge Shell ikke noget i vejen for, at man kunne laste skibet under Kim Larsen-koncerten. Men ud fra et nabohensyn har man alligevel valgt at holde pause under koncerten.

Shell oplyser i øvrigt, at man sidste år tog en ny enhed i brug, som suger damper og emissioner ud under lastning af olien, så der ikke opstår lugt eller lignende. Enheden kaldes VRU (vapor recovery unit) fylder et område på 50 gange 15 meter og er 16 meter høj.

Raffinaderiet producerer cirka en tredjedel af brændstofforbruget i Danmark og beskæftiger 250 medarbejdere.

Shell holder pause for Kim Larsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce