• Byrådet i Fredericia solgte mandag aften 432.000 kvadratmeter erhvervsareal i Danmark til pensionsselskab og havneejer for godt 100 millioner kroner.
  • Borgmester er begejstret over det usædvanlige samarbejde, der bliver motor for vækst - og sender millioner i kommunens kasse.

Fredericia: ADP A/S og PFA indgår et joint-venture samarbejde om udviklingen af Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter i Taulov ved Fredericia.

I samarbejdet ligger en samlet estimeret investeringssum på 1,5 - 2,0 milliarder kroner over de næste 10 år, og dermed bliver næste store skridt i udviklingen af Fredericia og Taulov som Danmarks multimodale centrum nu taget. Det meddeler parterne i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

ADP A/S, som ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, har siden 2014 været i gang med udviklingen af Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter i Taulov. Nu går Danmarks største pensionsselskab PFA ind som samarbejdspartner for at tilføje yderligere momentum til det store logistikprojekt.

- Vi har kun været i gang med projektet i tre år, og derfor er det ikke modnet endnu. For at få yderligere volumen og hastighed ind i det multimodale transport- og logistikcenter har vi igennem længere tid søgt en finansiel partner og medinvestor, siger Nils Skeby, administrende direktør i ADP A/S.

Borgmester Jacob Bjerregaard er begejstret for samarbejdet, som blandt andet betyder, at kommunen sælger 435.000 kvm erhvervsjord til parterne.

- Det giver os et netto-provenu på 60 millioner kroner til kommunekassen, men derudover betyder det et kæmpe boost til kommunen. Parterne har allerede nu kontakt til ti virksomheder, som overvejer at slå sig ned i området, så det er en rigtig god historie for Fredericia, siger Jacob Bjerregaard i en hurtig kommentar tirsdag morgen til nyheden.

Fredericia Dagblad følger op på sagen.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
ADP og PFAs milliardinvestering: Navnet bliver...

ADP og PFAs milliardinvestering: Navnet bliver...

Erhvervschef jubler: Det er en fantastisk dag for Fredericia

Erhvervschef jubler: Det er en fantastisk dag for Fredericia

ADP og PFAs milliardinvestering: Navnet bliver...

ADP og PFAs milliardinvestering: Navnet bliver...