Rengøring

Henrik "Store" Larsen var europamester. I dag sælger han rengøringsmidler - og er til messe i Fredericia.

Fredericia: Henrik Larsen fik danskerne til at juble i 1992. Han scorede tre mål, da Danmark sensationelt vandt EM i fodbold.

Men nu er han i Fredericia med en ny mission. Han sælger rengøring til svømmehaller ved SportsFair-messen i MesseC.

- Som fodboldspiller har man et netværk, man kan bruge, og man kommer hurtigt i snak med folk, siger 50-årige Henrik Larsen, som sidste år blev salgsdirektør for virksomheden ACT.Global. Kastrup-virksomheden har i øvrigt også vejlensiske Allan Simonsen som pr-direktør.

Rent i svømmehaller

Virksomheden sælger et grønt rengøringsprodukt, som er en særlig saltvandsblanding, der dræber bakterier. Ifølge virksomheden spares der tid, og der bliver mere rent i de omklædningsrum og svømmehaller, hvor det bruges.

Nyt marked

Forude venter måske et nyt marked, som peger tilbage til Henrik Larsens tidligere karriere. Virksomheden har haft følere ude hos store fodboldklubber, blandt andet Arsenal.

- Sportsfolk tjener jo mange penge, og hvis man kan skabe et lavbakterielt niveau, kan du spare dem for sygedage. Fire sygedage for en fodboldstjerne betyder jo meget for en klub, siger Henrik Larsen.

Overkom influenza

Spillerne i de store europæiske topklubber er omgivet af en stor stab, og sundheden er i høj kurs. Er en spiller syg, sørger staben for at undgå, at virus spreder sig. Det værste er en influenzaepidemi op til en stor kamp.

Så styret var spillernes hverdag ikke, da Henrik Larsen selv spillede. Han husker en vigtig kamp med landsholdet i 1993.

- Vi skulle spille mod Spanien i Parken, hvor man kom hjem om søndagen og skulle spille onsdag. Jeg havde det ikke for godt allerede om søndagen, men jeg VILLE spille. Jeg sagde ikke noget om det, og jeg overlevede til tirsdag og var klar onsdag. Vi vandt en stensikker 1-0-sejr, da Flemming Povlsen scorede, smiler Henrik Larsen.

Sportsfair har deltagelse af op mod 100 firmaer, og fagmessen slutter torsdag klokken 15.

  • fyens.dk