Det Hvide Vandtårn

Efter fem måneders lukning er Det Hvide Vandtårn igen klar til at få gæster fra efterårsferien, og med genåbningen er der nye regler og ny pris.

Fredericia: Det har taget længere tid end forventet. Men fra mandag i efterårsferien er Det Hvide Vandtårn igen åben for gæster.

I maj lukkede tårnet efter en gennemgang, som viste, at tårnet ikke var brandsikret nok. Og siden da er genåbningen løbende blevet udskudt på grund af leveringstid på materialer og problemer med de beslag, som skulle bære trapperne.

Der er rigtig mange, der gerne vil vise udenbys gæster udsigten ud over Fredericia. Det er også synd og skam, at man ikke kunne komme derop, når vi også bruger det som vartegn. Men det kan man altså igen fra efterårsferien.

Jytte Bræmer, bibliotekschef

Derudover har Det Hvide Vandtårn været midlertidigt åbent under arrangementer som krydstogtbesøg og 6. Juli-dagene.

- Det har været med til at udsætte det, for vi har ikke kunnet demontere trapperne, før vi var forbi perioden med krydstogtgæster. Det har været planlagt nøje efter dem, 6. juli og andre dage, hvor der er mange aktiviteter, siger Jacob Degn Larsen, leder af ejendomsafdelingen i Fredericia Kommune.

Nye regler og ny pris

Med genåbningen er der også nye regler for ophold i vandtårnet. I tilfælde af brand i tårnet skal man nu blive på tagterrassen, hvorfra brandvæsenet kan redde personer ned. Og når der ikke er åbent i forbindelse med arrangementer, må der kun opholde sig op til 30 personer i tårnet.

Udenfor åbningstider i forbindelse med arrangementer kan man låne en nøgle til vandtårnet hos biblioteket, hvor man også fremover får udleveret de nye regler med nøglen. Og under lukningen har man hos biblioteket mærket stor interesse for at komme op i tårnet.

- Der har virkelig været efterspørgsel efter det, og folk har spurgt, om de ikke godt kunne få lov alligevel. Der er rigtig mange, der gerne vil vise udenbys gæster udsigten ud over Fredericia. Det er også synd og skam, at man ikke kunne komme derop, når vi også bruger det som vartegn. Men det kan man altså igen fra efterårsferien, siger bibliotekschef Jytte Bræmer.

Biblioteket har også valgt at sænke prisen, som tidligere var 200 kroner for at låne en nøgle til tårnet. Men fremover vil prisen være 150 kroner, hvor man får de 100 kroner tilbage, når man afleverer nøglen.

  • fyens.dk