Noma åbner ny restaurant: Med borde fra Fredericia-firma

Det fredericianske firma Wiinberg har leveret fire af de borde, der står klar fra åbningen i den ny restaurant Barr i Nomas tidligere lokaler i København næste onsdag. Foto: Lasse Hansen

Noma åbner ny restaurant: Med borde fra Fredericia-firma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

5. juli åbner Noma ny restaurant - Barr - med borde fra fredericianske Wiinberg.

Fredericia: Når fredericianerne tager hul på 6. juli-festen onsdag den 5. juli, tager folkene bag den verdenskendte restaurant Noma hul på et nyt tiltag - restauranten Barr, der åbner i Nomas tidligere lokaler i Strandgade 93 i København.

Og indretningen i Barr har et fredericiansk pennestrøg. Møbelfirmaet Wiinberg i Erritsø har leveret fire borde til Barr.

- Det er vi rigtig glade for, siger Anders Wiinberg, der ejer firmaet med sin kone, Heidi.

Nomas øl-udløber
Den 5. juli åbner resturant Barr i de lokaler i Strandgade i København, der tidligere husede den verdenskendte restaurant Noma. Noma åbner senere på året i en ny udgave på Refshalevej.Barr vil vil trække på spise- og drikketraditionerne i Nordsøen - et område indkluderende Skandinavien, Benelux og de britiske øer.

Navnet Barr er et gammelt irsk ord for afgrøder og et gammelt nordisk ord for byg, ingrediens i mange af retterne og ikke mindst i øl. Barr vil fokusere på regionens køkken og bryggerier.

Der bliver plads til 60 spisende gæster og yderligere 30 i baren.

Kilde: www.noma.dk

 

Lidt tilfældigt

Der er tale om en leverance på tre borde til restauranten og et til restaurantens mødelokale. Aftalen så sin begyndelse lidt tilfældigt.

- Min kone snakkede sidste år med Thomas Møller Jensen, der arbejder på Noma, og for noget tid siden lagde hun fotos af bordet på Instagram. Så kontaktede han os om, at de gerne ville have vores borde i Barr, forklarer Anders Wiinberg.

Bordet "Riverstone" er designet af Jonas Lundby Jensen, som er en af de designere, Wiinberg har i sin fold. Og grundstenen til bordet blev faktisk lagt under et besøg på Noma.

Idéen født under middag

- Det viser sig, at Jonas for år tilbage var til middag på Noma, og der blev han inspireret til bordet ud fra oplevelsen med fokus på naturen og det nordiske køkken. Naturen former flodsten, og det går igen i bordet, der ikke er cirkulært, men har form som en flodsten, der er slebet af vandets bevægelser, siger Anders Wiinberg, og det ses tydeligt i rundingen af bordkanten, der minder om en sten, der har ligget i en flod og er blevet rundet over lang tid.

Bordene til Barr er 120 centimeter i diameter, har plads til fire personer, er i eg og ligger til en pris på omkring 19.500 kroner. Bordet findes også i en større udgave med plads til seks personer. Bordet er som alle Wiinbergs produkter produceret i Danmark og kan fås i eg og valnød.

Omtalt i Wallpaper

Anders Wiinberg er spændt på at se, hvad salget af borde til Barr kan føre med sig for firmaet, der holder til ved privaten på Møllebovænget i Erritsø.

- 1. januar blev jeg ansat fuld tid i firmaet - indtil da har det været på hobbyplan. Vi har ikke det store reklamebudget, men bordet er for eksempel lige blevet omtalt i Wallpaper (internationalt boligmagasin, red.) og Bo Bedre, så det er fedt, siger Anders Wiinberg.

Wiinberg-parret grundlagde firmaet i 2008 på baggrund af deres passion for den danske tradition for godt møbeldesign og kvalitetshåndværk. Alle produkter er i træ. Firmaet startede med det klassiske Lissau-reolsystem, men er ved at udvide produktudvalget ved også at tage unge, talentfulde designere ind.

Barr indeholder bl.a. også en bar med siddeplads til 30 gæster, og øl bliver på mange måder omdrejningspunkt for Barr, og restauranten er blandt andet blevet kaldt "den ultimative ølknejpe" i omtaler af den kommende åbning.

Noma åbner ny restaurant: Med borde fra Fredericia-firma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce