Minister og chef i verdensfirma taler i Fredericia 5. og 6. juli

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) (nr. to fra venstre) gæstede forleden Fredericia Kommunes nye sunhedshus. Nu er hun på vej tilbage til fæstningsbyen. Som årets politiske taler til 5. og 6. julifesten. Foto: Peter Leth-Larsen

Minister og chef i verdensfirma taler i Fredericia 5. og 6. juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og projektdirektør i Novo Nordisk Fonden Thomas Nagy er blandt årets honoratiores. Byens egen provst taler for Treårskrigens faldne.

Fredericia: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) holder årets politiske tale ved 5. og 6. julifesten.

Indbydelsen sendes traditionen tro på skift til de tre, gamle, store regeringspartier - Socialdemokratiet, Venstre og Konservative.

- Vi spurgte statsministeren, men han kunne ikke, og så bad vi Venstres sekretariat finde en anden. Det blev sundhedsministeren, og det passer jo fint, lyder det fra formanden for de lokale forsvarsbrødre og for 6. Juli Komitéen, Erik Schwensen:

- Hun har lige været her og set kommunens nye sundhedshus.

Den politiske taler har frie hænder, men arrangørerne forklarer altid, hvad tidligere honoratiores på stolen på Landsoldatpladsen 6. juli har kredset om.

- Ellers blander vi os ikke. Dog handler festen jo om historien og de rammer, vi er i, siger Erik Schwensen.

Stiftamtmand kommer også

Byens æresgæst, der taler fra Meldahls Rådhus på Bülows Plads om aften 5. juli, er denne gang Thomas Nagy. Bysbarn og søn af Ulla og Zoltan Nagy.

Thomas Nagy har en lang karriere inden for biotech og medicoindustri bag sig og er i dag projektdirektør i Novo Nordisk Fonden, som støtter forskning i sygdomsbekæmpelse og bedre anvendelse af naturens ressourcer.

Den gejstlige taler ved Krigergraven ved Trinitatis Kirke er denne gang Fredericias provst, Børge Munk Povlsen, og vicedirektør i Statsforvaltningen og stiftamtmand, Torben Sørensen, overbringer fra samme balkon på byens gamle rådhus hilsenen til Fredericia fra hendes majestæt dronningen.

Minister og chef i verdensfirma taler i Fredericia 5. og 6. juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce