Musik

Michael Lunds første soloalbum er en afdæmpet og dybtfølt hilsen til hans afdøde og savnede søster.

Vejle/Fredericia: Michael Lunds første soloalbum er indspillet som et minde om hans søster, Anne-Dorthe, der sidste år døde af kræft.

- Det er ikke et nederen og trist album. Men det er afdæmpet og personligt, siger han og tænder for musikken.

Albummets titelsang er skrevet direkte til søsteren.

- Jeg havde en melodi og ringede til teksforfatter Lars Thomassen. Sammen skrev vi en sang med mange personlige og helt konkrete henvisninger til Anne-Dorthe. Detaljer som for eksempel hendes yndlingssko: De røde Converse, som hun blev begravet i. Den sang vil jeg aldrig kunne spille uden at tænke på hende, siger Michael, som mange gange før har samarbejdet med Lars Thomassen.

Det har hjulpet mig meget at lave den plade

Michael Lund

Indspillet næsten alene

Hver sang blev i første omgang indspillet af Michael Lund selv med en akustisk guitar. Det skete med one-takes i en dagligstue i Strib. Derefter blev der tilføjet flere instrumenter - men uden at slette den oprindelige stemme og guitar.

Den metode skulle sikre, at, at numrene står på et personligt, nøgent og ærligt fundament.

- Jeg havde givet mig selv det dogme, at jeg selv skulle indspille så mange instrumenter som overhovedet muligt. Også instrumenter, jeg normalt ikke spiller. Det var en udfordring, og jeg måtte presse mig selv - alt imens jeg havde det så dårligt, som jeg havde. Jeg bilder mig ind, at man kan fornemme smerten i vokalen, siger Michael.

Albummet "Sister" udkommer 8. september, hvor Michael Lund og orkester præsenterer det ved en releasekoncert på Tøjhuset i Fredericia. Første single er allerede blevet spillet på DRs P4.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Sanger i sorg udsender album til sin afdøde søster: Hun ville eksplodere af stolthed

Sanger i sorg udsender album til sin afdøde søster: Hun ville eksplodere af stolthed