Lauras uge som praktikant på Borgen

Laura Steiner Jensen, der går på Erritsø Fællesskole, har været en uge i praktik hos folketingsmedlem Troels Ravn (S). Privatfoto

Lauras uge som praktikant på Borgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Laura Steiner Jensen fra Erritsø Fællesskole har været i praktik hos folketingsmedlem Troels Ravn (S). Det har hun skrevet en artikel om.

Jeg har haft en meget spændende og speciel uge, som mange andre ikke får muligheden for. Jeg har været så heldig at få en uges praktikplads i Folketinget, hvor man følger en politikers hverdag i Folketinget. I løbet af denne uge har jeg været til mange forskellige møder med bl.a. justitsministeren og andre kendte politikere, som jeg har set i nyhederne. Jeg været til flere gruppemøder med mange fra Socialdemokratiet, hvor der blev talt om nye lovforslag.

Jeg er meget overrasket over, at partierne var så enige, og at alle lovforslagene blev vedtaget ved den afstemning, jeg var til. I tv ser man for det meste bred uenighed, der er mellem de forskellige partier.

Deres eget lille samfund

Min uge startede ud med, at jeg fik udleveret en mappe og et navnesklit. Vi startede med at få en rundvisning, det var helt vildt at gå på gangene, som havde mange forskellige farver og malerier. Jeg var meget overrasket over, hvor mange medarbejdere der er ansat i Folketinget, men som ikke er politikere. Det er ligesom om, at de i Folketinget har deres eget samfund. De har både lille posthus, et rejsebureau og mange andre ting. Jeg har oplevet, hvordan det hele fungerer, og hvordan et lovforslag på et stykke papir bliver til en realitet. Jeg synes, at det er godt, alle kan komme med et lovforslag, og det ikke kun er nogle bestemte politikere, som sidder øverst og bestemmer det hele.

Overrasket over enighed

Om torsdagen var jeg til afstemning i folketingsalen. Jeg er meget overrasket over, at partierne var så enige, og at alle lovforslagene blev vedtaget ved den afstemning, jeg var til. I tv ser man for det meste bred uenighed, der er mellem de forskellige partier.

Jeg synes, jeg har lært noget nyt af alle de møder, jeg har været til. Jeg har både været til møder med forskellige ministre og gruppemøder med et parti. Der var nogle af møderne, som omhandlede unge og børn, det har helt klart været det mest interessante, og jeg har virkelig fået noget at tænke over.

Jeg har også hørt på forskelige lovforslag, og et af dem omhandlede, at unge skal bedømmes i det praktiske, når uddannelsesparathedsvurderingen kommer, ikke kun personligt og fagligt. Det gav mig virkelig noget at tænke over, da jeg selv går i folkeskole og skal uddannelsesparathedsvurderes til januar. De ting, der blev snakket om på møderne, som jeg selv kunne relatere til, var det mest spændende.

God til praktikanter

Inden jeg skulle i Folketinget, troede jeg, det hele var meget fint, og det hele var "overklassen", men sådan synes jeg slet ikke, det er, alle er meget søde og nemme at snakke med. Det kan godt være, at de allesammen går i jakkesæt og nederdel, men det er kun det udvendige, indeni er de mennesker som alle os andre. Folketinget er god til at modtage praktikanter på den måde, at man allerede om mandagen får en rundvisning og historie og ser forskellige værelser. Du får også undervisning i, hvilke mennesker der arbejder i Folketinget, og hvordan tingene foregår. Det, synes jeg personligt, var rigtig godt, så man får viden trin for trin. Det at komme i praktik er virkelig noget, jeg kan anbefale. Har du muligheden, skal du gribe chancen, da man virkelig lærer meget og ser andet end skolen. Jeg synes, jeg har fået meget ud af det og har lært meget nyt om politik. Og at det er meget sværere end det, jeg lige ser på TV. Jeg også fået meget ny viden, som jeg kan bruge i samfundsfag, nu hvor jeg er kommet næsten helt tæt på. Jeg er virkelig glad for, at jeg har fået muligheden for det, og jeg vil gøre det igen ud at blinke.

Lauras uge som praktikant på Borgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce