Kvinde fik stjålet porcelæn for 40.000 kroner: Fandt tyvekosterne til salg på nettet

Det var den forurettede i en indbruds- og tyverisag, der selv fandt frem til de koster, der i starten af august 2016 blev stjålet fra sit hjem. Mandag fik en kvinde en dom i sagen. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

Kvinde fik stjålet porcelæn for 40.000 kroner: Fandt tyvekosterne til salg på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 31-årig kvinde fra Fredericia blev mandag dømt for at have været i besiddelse af kongeligt porcelæn til en værdi af flere titusinder kroner.

Fredericia/Kolding: En kvinde, der i august 2016 fik stjålet Royal Copenhagen-porcelæn til en værdi af cirka 40.000 kroner, var selv mand for at skaffe sit kongelige porcelæn tilbage.

Det gjorde hun, da hun efterfølgende genkendte hendes inventar til salg på Den Blå Avis.

Det fik hende til at kontakte sælgeren - en nu 31-årig kvinde fra Fredericia - for at aftale et møde og en pris for porcelænet.

Hun forklarede, at det var noget, en kammerat havde spurgt, om hun kunne opbevare og sælge for ham, og da hun ville gøre ham en tjeneste, gjorde hun det.
Anders Koukoumis, anklager, Sydøstjyllands Politi

Dyr vennetjeneste

Mandag sad den 31-årige kvinde på anklagebænken ved Retten i Kolding, sigtet for at have været i besiddelse af diverse Royal Copenhagen porcelæn til en værdi af cirka 40.000 kroner.

Porcelæn, der stammede fra et tyveri fra en privatadresse, begået i tidsrummet fra den 2. august til den 3. august i 2016. Hele vejen igennem havde den 31-årige kvinde erkendt, at hun havde været i besiddelse af det nævnte, og sagen blev mandag derfor kørt som tilståelsessag.

- Hun forklarede, at det var noget, en kammerat havde spurgt, om hun kunne opbevare og sælge for ham, og da hun ville gøre ham en tjeneste, gjorde hun det, fortæller Anders Koukoumis, anklager ved Sydøstjyllands Politi.

Kvinden forklarede i retten, at hun havde en formodning om, at kammeraten havde fået fat i porcelænet på ulovlig vis, men det afholdt hende altså ikke fra at sige ja til vennens forespørgsel. Hvorvidt det var den pågældende kammerat, der havde begået tyveriet i starten af august, vides ikke.

Hash og piller

Det lykkedes aldrig for den 31-årige at få solgt noget af det kongelige porcelæn, og den kvinde, der selv fandt frem til sine stjålne varer, gik efterfølgende til politiet, som kunne tage ud og sigte den 31-årige. Den forurettede kvinde fik efterfølgende sit kongelige porcelæn hjem igen.

Den 31-årige kvinde blev dømt i retten og fik en dom på 40 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Derudover skal hun i løbet af fire måneder udføre samfundstjeneste.

Da politiet kom frem til den 31-åriges adresse 11. august 2016, fandt de desuden 7,61 gram hash og fem ecstasy piller til eget brug. Det blev kvinden også dømt for.

Kvinde fik stjålet porcelæn for 40.000 kroner: Fandt tyvekosterne til salg på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce