Byggegrund

Ingen bud på grunden, hvor Knudsens Gård i Herslev lå. Fredericia Kommune sætter derfor de godt 8000 kvm ud i almindelig handel.

Herslev: Ikke et eneste bud er der kommet på den 8236 kvm store grund, hvor Knudsens Gård lå i Herslev.

Jordstykket beliggende Herslev Kirkevej 34-36 ejes af Fredericia Kommune og har været udbudt til salg siden november 2017 for mindst 1.550.000 kroner inklusive moms. Fristen for bud var 2. januar, oplyser kommunens salgschef, Jens Ole Andersen:

- Det er ærgerligt, og jeg er overrasket. Nu sætter vi grunden ud i almindelig handel hos ejendomsmægler Niels Henrik Billund, så salgsarbejdet kommer længere ud og ind på mæglernes ejendomsportal, der ses i hele landet.

- Selv tager vi fra kommunens side også fat i mulige, interesserede ejendomsudviklere, siger Jens Ole Andersen til Fredericia Dagblad.

Prisen for Knudsens Gård er foreløbig den samme som hidtil.

Sidst landbrug i 1967

Fredericia Kommune købte i 2016 grund og bygninger af Middelfart Sparekasse for 200.000 kroner og rev alt ned.

Pengeinstituttet havde overtaget ejendommen efter en konkurs. Kommunen såede parcellen til med græs og satte matriklen til salg. Det glædede borgerforeningen og nok også de fleste andre i Herslev.

Lokalplanen for området giver plads til 15 tæt-lave boliger. Eje og/eller leje. Jorden kan tidligst overtages 1. april. En køber skal bygge inden for to år.

Den engang så store og stolte Knudsens Gård midt i byen var sidst i drift som landbrug i 1967. I de senere år har ejendommen ligget hen som ruin, hvor børn og unge på usikker vis var begyndt af færdes.

  • fyens.dk