Klassiker

Astrid Lindgrens "Brødrene Løvehjerte" har premiere i Teater Malstrøms udgave 22. november. Speciel scene bygges.

Fredericia: Forberedelserne til årets sidste forestilling i Det Bruunske Pakhus - som er det nye Teater Malstrøms scene - er i fuld gang.

Onsdag den 22. november har Astrid Lindgrens klassiker "Brødrene Løvehjerte" premiere.

- En gribende fortælling om to brødres eventyr og stærke kærlighed til hinanden, der opføres som en del af teatrets talentafdeling, Talentfabrikken, som har modtaget midler fra Kulturregion Trekantområdet, fortæller Teater Malstrøm i en pressemeddelelse:

- Talentholdet medvirker i forestillingen sammen med enkelte mere erfarne skuespillere.

Ok at blive lidt ked af det...

Teater Malstrøms opsætning af "Brødrene Løvehjerte" i Det Bruunske Pakhus i Fredericia spiller fra 22. november til 17. december. 

Aldersgrænsen er seks år, da forestillingen "berører døden - dog på en nænsom måde", forklarer instruktør, Sidsel Nygaard:

"Forældre skal ikke være bange for at tage deres børn med, men det er vigtigt, at de er parate til at tage en snak med deres børn om døden, da døden jo er virkelig, og det er ok at blive ked af det".

Billetter på www.billetten.dk.

Gør lidt ondt

Instruktøren er Sidsel Nygaard, som pt. kan opleves på scenen i rollen som Cirkusprinsesse Lotus i Malstrøms Dan Turèll-stykke.

Hun er uddannet dramaturg, og "Brødrene Løvehjerte" er hendes tredje professionelle job som instruktør. Sidsel Nygaard, der bor i Fredericia, har tidligere instrueret to Ole Lund Kirkegaard-forestillinger på Dronning Dorothea Teatret i Kolding.

 - Vi har skabt en smuk og meget visuel forestilling, der følger den originale historie, men som vi også sætter vores eget præg på, fortæller leder af Teater Malstrøm, Martin Bach Sørensen, til Fredericia Dagblad.

- En forestilling, der går ind i hjertet, hvor det måske gør lidt ondt, supplerer Sidsel Nygaard i pressemeddelelsen:

- Jeg bliver selv meget rørt af "Brødrene Løvehjerte", da jeg selv er lillesøster. Så historien om kærlighed mellem brødre er meget vedkommende, og jeg elsker, at lillebroren vokser igennem stykket.

Familieforestillingen gør brug af Det Bruunske Pakhus på nye måder. Blandt andet skal scenen udbygges langs den ene væg i salen for at skabe et inde- og et udemiljø, der passer til de forskellige scener i historien.

- Samtidig bliver der leget meget med lys og projekteringer i forestillingen for at skabe de rigtige stemninger, fortæller teatret. 

Har fået kvart mio. kr.

Ensemblet er kun godt halvandet år gammelt, men har nu fået 250.000 kroner af Fredericia Kommune i forbindelse med det netop indgåede politiske forlig om kommunens økonomi i 2018.

Der er dog tale om et engangsbeløb, men støtten mødes med taknemmelighed.

- De penge har blandt andet betydet, at vi kan tilbyde skoler og uddannelsesinstitutioner gratis at komme ind og overvære vores nyskrevne og nykomponerede teatercollage om Dan Turèlls liv og værk, forklarer Martin Bach Sørensen:

- Stykket har egentlig ikke været nogen stor sællert, men mange har set det indtil nu, fordi vi har muligheden for at invitere skolerne, som ikke selv har penge til entré. Vi har fået gode anmeldelser og reaktioner, og vi synes også selv, det er et stykke af høj kunstnerisk kvalitet.

Turéll-forestillingen vises i Det Bruunske Pakhus frem til den 21. oktober. Efter efterårsferien afslører Teater Malstrøm, hvilke tre eller fire opsætninger, der er planlagt næste år.

  • fyens.dk