Idé-dommere til Malthe, Emil og Tue: Vi ses i Løvens Hule

De tre drenge bag konceptet cartey.com er (fra venstre): Tue Krøldrup Blom Jensen, Malthe Duus Nielsen og Emil Lykkegaard Zarling. Foto: Peter Friis Autzen

Idé-dommere til Malthe, Emil og Tue: Vi ses i Løvens Hule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre skoledrenge fra Fredericia har fået en pris for et skoleprojekt, der skal hjælpe med de daglige indkøb.

Fredericia: Få styr på indkøbene, skaf dig de bedste priser og spild ikke for meget tid med at løbe fra supermarked til supermarked.

Mathe Duus Nielsen, Emil Lykkegaard Zarling og Tue Krøldrup Blom Jensen fra 8.nb på Kirstinebjergskolen Afdeling Havepladsvej i Fredericia har fået en idé, der er bedre end de fleste. For nylig fik de samarbejdsprisen ved Craft - en innovations-konkurrence i Musikhuset i Aarhus.

- Vi havde fået til opgave at løse et real world-problem, siger Emil.

- Det behøvede ikke at være en stort verdens-problem, men måske noget helt almindeligt dagligdags, siger Tue.

De endte med en hjemmeside-koncept, som fangede dommernes interesse. Ind til videre er konceptet stort set kun udviklet på idéplan.

- Men hvis havde bedre tid - måske et halvt år - kunne vi sagtens programmere det og lave det rigtigt. Men vi havde kun 18 dage, siger Malthe.

Tast ind, hvad du skal have - og hvor langt du vil køre. Så laver vi den billigste indkøbsliste til dig.
Malthe Duus Nielsen

Prioriter og spar

Allerede i dag findes der hjemmesider, der kan sammenligne priser. Men drengene fra Havepladsvej har taget konceptet et par store skridt videre.

- På vores site søger du ikke kun pris på én vare, men på alle de varer, du skal handle. Så indtaster du, hvor mange steder, du er villig til at handle: Et, to, tre supermarkeder eller flere. Så udregner maskinen den billigste kombination af de ønskede varer og det tilladte antal indkøbssteder, forklarer Emil.

Drengene viser en søgning på fire-fem varer. Med krav om kun at handle to steder, koster varerne ét beløb. Men hvis man accepterer at handle tre steder, falder den samlede pris, fordi man er villig til at køre længere efter de bedste tilbud. Til gengæld skal kunden bruge tid på transport.

- Og så kan man jo selv vælge, om besparelsen er tiden værd - eller om man skal handle det hele ét sted og leve med en lidt højere pris, siger Malthe.

- Man skal også kunne indtaste, om man er veganer. Den slags har jo også betydning for indkøbslisten, siger Tue.

Stort potentiale

Hvis systemet skal virke, er der brug for direkte og løbende adgang til alle butikkernes priser. Spørgsmålet er, om butikskæderne vil være med til det.

- Vi har spurgt i Faktas hovedkontor, om de kunne være interesseret, men har ikke fået svar. Blandt dommerne var en leder fra Dansk Supermarked, som syntes, at idéen var spændende, siger Tue.

Ved prisoverrækkelsen sagde dommerne et par ord, som betød meget for de tre drenge:

- De sagde "vi regner med at se jer i Løvens Hule", siger Malthe.

Løvens Hule er et program på DR TV, hvor iværksættere præsenterer deres idéer for mulige investorer. Og dommerne mente, at de tre Fredericia-drenge har en idé med potentiale.

Alligevel har drengene ikke arbejdet videre med projektet siden prisoverrækkelsen.

- Det er jo en skoleopgave. Og den er færdig, siger Emil.

Men hvad nu, hvis nogen andre tager idéen, udvikler den færdig og tjener millioner - uden at I får en krone?

- Jo øh, det ville jo være ærgerligt, småmumler Emil på gruppens vegne.

Fremtiden vil vise, om idéen bæres videre. Og af hvem.

Idé-dommere til Malthe, Emil og Tue: Vi ses i Løvens Hule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce